De FC Twente Cup is een project van zes maanden waarbij jeugd (tussen 9-14 jaar) uit de regio Twente in teams toewerken naar een eindtoernooi dat plaatsvindt op FC Twente terrein.

fc 37 v2
fc 40 v2
fc 33

Om aan het toernooi mee te mogen doen, dienen de teams zich in de voorbereiding eerst te kwalificeren. Kwalificatie kan worden afgedwongen door het uitvoeren van trainingen, oefenwedstrijden en maatschappelijke buurtbijdrages. Met name dit laatste aspect speelt een belangrijke rol bij de FC Twente Cup. Door het leveren van sociale buurtbijdrages laat de jeugd zich van hun beste kant zien in hun wijk en wordt de binding met de wijk en met elkaar sterker.

Dit gebeurt natuurlijk allemaal niet voor niets, want voor de prestaties ontvangen de teams mooie FC Twente-prijzen zoals kleding, wedstrijdkaarten of een rondleiding. De focus voor deelname ligt op kwetsbare jongeren die vaak goed in beeld zijn bij het jongerenwerk in diverse wijken. We hebben dan ook een samenwerking met diverse welzijnsinstanties die jongerenwerkers leveren voor het begeleiden van de teams. De start van de FC Twente Cup is altijd rond november.

Wilt u meer informatie?

Dennis Wiggers Dennis Wiggers