Praten over Voetbal is een initiatief van FC Twente, scoren in de wijk. Onder het genot van een kopje koffie is er twee uur lang maar één onderwerp van gesprek: voetbal. Het levert prachtige verhalen en anekdotes op maar ook veel vriendschappen.

In 2011 ontstond het idee om FC Twente als verbindende schakel te gebruiken om eenzame ouderen en ouderen met een gering sociaal netwerk te bereiken. De gesprekken stonden onder leiding van oud-FC Twente speler Theo Pahlplatz die af en toe een collega voetballer meebracht die anekdotes uit de vroegere jaren kon vertellen. Sommige oud spelers zoals Eddy Achterberg zijn meerdere malen geweest omdat hij zoveel te vertellen had dat na 2 uur niemand anders aan het woord was geweest.

Ook andere oud-spelers kwamen langs in de speeltuin in de wijk Mekkelholt. Jan Jeuring, Kick van der Vall, Willem de Vries, Rik Platvoet zijn spelers die langs zijn geweest. Ook trainers en scheidsrechters zoals Theo Vonk, Jan Manuel en Eric Braamhaar maakten hun opwachting. Verhalen over Europese toernooien en stapavonden in Enschede, alles passeert de revue. Natuurlijk wordt ook altijd begonnen met de ontwikkelingen rondom het huidige elftal en ook de FC Twente Vrouwen kunnen op een analyse rekenen.

De huidige voorzitter Gerrit Beumers vertelt: Het is belangrijk om ook af en toe een andere activiteit te doen. Zo zijn we naar een tuinfeest geweest en hebben we fietstochten georganiseerd. Als er iemand ziek is hebben we een 'lief en leed potje' en af en toe mogen we ook naar een wedstrijd van FC Twente. De groep is heel hecht maar wordt ook steeds ouder. We staan open voor nieuwe mensen die 2 keer in de maand op maandagmorgen mee willen praten. Als de corona periode erop zit gaan we weer beginnen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met projectleider Dennis Wiggers (d.wiggers@fctwente.nl) .