FIFA eSports is het perfecte middel om Millennials en Generatie Z te bereiken. Het is niet zomaar een spel, het is een serieuze business voor echt talent. Competitief gamen is de topsport voor deze generatie. Recreatief en professioneel, in stadions vol met uitzinnige fans. ESports is the next big thing. Ook FC Twente heeft het fenomeen eSports omarmd. Want eSports draait om fanbeleving, net zoals hier bij FC Twente. FC Twente maakt het op deze manier mogelijk om op een onderscheidende en interactieve wijze te communiceren met de jonge fan. 

De eSporters voor dit seizoen zijn wederom Milan Looper en Brent Weerink. Dit duo wordt dit seizoen aangevuld door Yesse Frijters. Hij completeert het team als speler/coach.

Elke dinsdagavond neemt FC Twente eSports het in de eDivisie op tegen een ander team uit de Eredivisie. De strijd om de kampioensschaal en de prijzenpot van € 50.000 wordt wekelijks live uitgezonden op TV via ESPN en online op YouTube en Twitch.

Bij de aanstelling van eSporters was het voor FC Twente erg belangrijk om, naast een goede gamer, ook een persoon te vinden die bij onze club past, zichzelf goed kan uiten voor de camera, geschikt is voor het inzetten op evenementen (met jeugd), zijn enthousiasme kan delen met onze jonge doelgroep en bovenal supporter is van FC Twente.

Vorig seizoen wisten de eSporters van FC Twente zich te plaatsen voor de eDivisie Finals door als 4e te eindigen in de competitie. 

skybox promotie esports4

Kijk een thuiswedstrijd vanuit onze de eSports Skybox

Heb jij interesse? Stuur een mail naar kidsclub@fctwente.nl en geef aan met wie en welke wedstrijd jij wilt kijken. Let op: VOL=VOL.
Voor FC Twente - FC Groningen zijn nog plekken beschikbaar!
Interesse? Mail snel!
sk20211123051

eDivisie programma

De KPN eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA23 competitie. In de KPN eDivisie strijden de 18 eredivisieclubs virtueel om het kampioenschap in EA Sports FIFA 23 Ultimate Team™, € 50.000 aan prijzengeld en vier Global Series Playoff-plekken voor de FIFAe World Cup.

Dinsdag 18 oktober is de eDivisie van start gegaan. Het eSports team van FC Twente won met 4-3 van Excelsior. Elke dinsdag speelt FC Twente in de eDivisie een competitiewedstrijd.
Ga naar de EDIVISIE

Volg FC Twente eSports op Instagram