FC Twente, scoren in de wijk gaat 21 maart van start met Community Champions. Een project dat is gebaseerd op de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de jongeren en zal 16 weken in beslag nemen. Het project is gericht op jongeren tussen de 15 en 27 jaar uit de regio Twente. Je kunt je individueel opgeven of als team.

01 v5
Community Champions

De jongeren gaan zich vijf uur per week vrijwillig inzetten. In deze periode leren zij verschillende vaardigheden in onder meer De Grolsch Veste en in de eigen woonwijk. Deze activiteiten betreffen onder meer maatschappelijke (buurt)activiteiten, diverse workshops en sportactiviteiten.

Door zich in te zetten kunnen de deelnemers verschillende FC Twente gerelateerde beloningen verdienen zoals een kledingpakket, wedstrijdkaarten en een vrijwilligersvergoeding.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Jelle Schiphorst: 06-53431054 (j.schiphorst@fctwente.nl)

Aanmelden voor het project Community Champions? Kan via onderstaand formulier.  

Community Champions (MDT)

Hier kan je je inschrijven voor deelname aan de Community Champions (MDT).

In 2022 start het nieuwe project FC Twente Cup. Binnen de regio Twente gaan jongeren jongeren een traject van 16 weken afwerken, in het kader van maatschappelijke diensttijd voor jongeren (MDT). Dit traject bestaat onder andere uit maatschappelijke (buurt)activiteiten, diverse workshops en voetbalactiviteiten. Het team dat hier als winnaar uit komt zal meedoen aan een groot landelijk toernooi in samenwerking met 7 andere Eredivisieclubs.  

Wat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?

MDT richt zich op jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. In groepsverband volgen zij een zestien weken durend traject in het stadion, waarbij zij zich gemiddeld vijf uur per week vrijwillig inzetten. Gedurende deze weken gaan zij regelmatig in het stadion van FC Twente aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van hun eigen talenten door middel van workshops en stage-momenten bij diverse werkgevers. Deze vaardigheden worden vervolgens in de praktijk gebracht door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, een onderlinge voetbalcompetitie, evenementen voor jong en oud of deelname aan de jongerenraad.

Het MDT-traject bestaat gedeeltelijk uit een groepsproces, maar biedt ook ruimte voor een individueel leerproces, waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke interesses en talenten van de jongeren.

De deelnemende jongeren ontvangen gedurende het traject verschillende FC-Twente gerelateerde beloningen, zoals een kledingpakket en wedstrijdkaarten. Ook zullen zij spelers van FC Twente ontmoeten die tijdens het traject als ambassadeurs de jongeren zullen bijstaan.

Wat leren de jongeren tijdens dit project?

-> Zij leren hoe sport/voetbal mensen kan motiveren en stimuleren.
-> Zij leren van FC Twente spelers welke stappen zij dienen te zetten om hun dromen te bewerkstelligen.
-> Zij gaan op zoek naar hun unieke talenten via workshops en trainingen.
-> Zij leren vaardigheden zoals communiceren, innoveren en ondernemen en gaan verder met talentontwikkeling.
-> Zij ervaren wat zij in samenwerking met FC Twente kunnen bereiken in hun eigen buurt/wijk.
-> Zij leren wat er nodig is om een topprestatie neer te zetten.
-> Zij gaan bezig met digitale vaardigheden zoals communicatie, programmeren en sociale media.

Deze combinatie van activiteiten en te leren competenties zal leiden tot een bredere ontwikkeling op maatschappelijk en individueel vlak waarop zij topprestaties zullen gaan leveren.

Zou jij graag (met jouw vrienden) aan het project willen deelnemen en voldoe je aan de volgende criteria: 

  • Je bent woonachtig in de regio Twente
  • Je bent tussen de 15 en 27 jaar oud
  • Je wil FC Twente en de spelers beter leren kennen
  • Je wil stappen maken op maatschappelijk en individueel vlak
  • Je bent vanaf 7 maart minimaal 1 namiddag/avond in de week beschikbaar gedurende 16 weken

Schrijf je dan individueel of per team dan in via het bovenstaande formulier (Teams dienen te bestaan uit minimaal 7 en maximaal 10 personen).

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Jelle Schiphorst (j.schiphorst@fctwente.nl).

De FC Twente Cup bestaat toch al, wat is het verschil in 2022?

De FC Twente Cup is een project dat al jarenlang wordt uitgevoerd, voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Per 2022 wordt de FC Twente Cup uitgebreid zodat nog meer jongeren kunnen deelnemen. Er zijn twee varianten.

  1. FC Twente Cup Light - voor jongeren tussen de 11 t/m 15 jaar. Voor meer informatie over deze Light variant, klik hier.
  2. FC Twente Cup - voor jongeren tussen de 15 en 27 jaar.
230223 Visuals Community Champions 1027x768