FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen verloor zaterdagmiddag van VfL Wolfsburg in een oefenduel in Deurningen. Trainer Joran Pot blikt terug op het duel.

“VfL Wolfsburg heeft laten zien dat ze verder zijn dan wij”, begint Joran Pot. “Voor ons was het een mooie ervaring om tegen een team met deze weerstand te voetballen. Dit is wat wordt gevraagd wanneer we richting de Champions League willen. We hebben nu een beter beeld wat ons streven is en daar willen we zo goed mogelijk in mee gaan.”

Oefenwedstrijden

Na de zege dinsdag tegen Gûtersloh werd er vandaag van Wolfsburg met 1-5 verloren. “We speelden weer met andere opstellingen in beide helften omdat dat de fase is waarin we nu zitten. We zitten in onze eerste echte volle week en we hebben dinsdag ook een wedstrijd gehad. Op deze manier is de arbeidsrust goed en kunnen we veel speelsters minuten geven en dat ook op een veilige manier opbouwen. Volgende week gaan we de volgende stap zetten.”

Nuttig

Joran Pot vond het een nuttige oefenwedstrijd. “Ik denk dat we hier veel uit kunnen halen, vooral over het tempo van het spel. Normaal willen wij die dicteren maar dat werd nu voor ons gedaan. Dat is iets om mee te nemen, zodat we dat tempo kunnen verhogen. Verder zag je dat we tegen deze tegenstanders ook ruimtes kregen om te voetballen, maar dat die niet werden benut. We moeten met elkaar gaan werken aan dat we die ruimtes wel gaan gebruiken. We hebben een goeie anderhalf week gehad en dit is een mooi oefenduel om die ervaring te krijgen en mee te nemen naar de komende weken.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.