FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd verloren van VfL Wolfsburg. Na 90 minuten, met beide 45 minuten in een andere opstelling, was de eindstand 1-5.

4d829317 34f9 4475 9d90 2c2c3b80be8a
cb19335c 09ae 4cd6 8d2e 95091c60b2f9
f4b166e3 69af 43c7 a157 8ac4bc2a2740

De eerste 20 minuten kregen beide teams kansen op de voorsprong. Na een snelle counter van de Duitsers was het Jonsdottir die de eerste goal van de middag maakte. Een paar minuten later leek FC Twente de gelijkmaker te maken, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust scoorde Nederlander Lineth Beerensteyn namens Wolfsburg de 0-2 en zette ze daarmee de ruststand op het scorebord.

In de tweede helft, waarin eerst FC Twente elf keer wisselde, waren het voornamelijk de Duitsers die kansen creëerden. Na twintig minuten scoorde Beerensteyn de 0-3, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch scoorde Papp kort daarna de 0-3 met een hard shot in de linker bovenhoek. Een kwartier voor tijd scoorde oud FC-Twente spits Fenna Kalma namens de Duitsers de 0-4 en tekende Beerensteyn even later voor de 0-5. Daarna deed Kayleigh van Dooren namens FC Twente nog wat terug en eindigde het duel in 1-5.

FC Twente Vrouwen - VfL Wolfsburg 0-2 (0-2)

• 20' 0-1 Jonsdottir
  • 44' 0-2 Beerensteyn
  • 72' 0-3 Papp
  • 75' 0-4 Kalma
  • 82' 0-5 Beerensteyn
  • 89' 1-5 Van Dooren

Opstelling eerste helft: Clark, Bijvank, Bormans, Knol, Everaerts, Van Ginkel, Te Brake, Galic, Andrádottir, Ravensbergen, Ivens.

Opstelling tweede helft: De Jong, Wiefferink, Carleer, Koster, Tuin, Peddemors, Van Dooren, Verdaasdonk, Hulst, Van Dijk, Diekman.