Eerste selectie

Wout Brama zet na dit seizoen een punt achter zijn imposante voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder speelde ruim vierhonderd officiële wedstrijden voor FC Twente en maakte alle grote successen van de club mee. Wout Brama won met FC Twente alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn. 

“Het is mooi geweest”, zegt Wout Brama die vanmiddag zijn teamgenoten het nieuws vertelde. “Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen.”

Terugkeer

“Ik wist dat het einde van mijn voetbalcarrière eraan zat te komen”, vervolgt Brama. “Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen.”

Toekomst

“Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik nu wil gaan doen”, vertelt Brama. “Het moet bij mezelf en de club langzaam een plek krijgen. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst. Het ligt voor de hand dat ik aan FC Twente verbonden blijf. Ik vind het mooiste dat ik bij de club waar ik ben opgegroeid en supporter van ben, veel mooie momenten heb mogen meemaken en prijzen heb gewonnen. Daar ben ik FC Twente heel dankbaar voor.”

 

190422EVH9933 v2
Wout Brama

Zondag na FC Twente – Ajax

Komende zondag na de thuiswedstrijd tegen Ajax is er op het veld een speciaal moment voor Wout Brama om hem te bedanken. FC Twente is met Wout in gesprek om hem komend seizoen een afscheid te geven dat past bij zijn carrière.

Carrière 

Wout Brama (Almelo, 21 augustus 1986) stapte in 1999 als 12-jarige jeugdspeler over van PH Almelo naar de jeugdopleiding van FC Twente. De talentvolle middenvelder doorliep alle jeugdelftallen en maakte op 13 augustus 2005, tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC, zijn Eredivisie-debuut.
Wout Brama maakte alle grote successen van de club mee. Hij won met FC Twente in 2010 de landstitel, de KNVB Beker (2011) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2010 en 2011). In 2009 en 2010 speelde Brama drie interlands voor het Nederlands elftal. In het najaar van 2014 vertrok Brama naar PEC Zwolle en speelde daarna nog voor later voor FC Utrecht en Central Coast Mariners in Australië. In 2018 keerde Brama terug in De Grolsch Veste en promoveerde dat seizoen met FC Twente naar de Eredivisie. Brama speelde 66 Europese wedstrijden voor FC Twente en is daarmee recordhouder.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.