heetwe Eerste selectie

Ron Jans, Robin Pröpper en Vaclav Cerny zijn blij met het resultaat dat FC Twente donderdag heeft geboekt in de eerste play-offwedstrijd tegen en bij sc Heerenveen. FC Twente won de wedstrijd dankzij een late treffer van Manfred Ugalde (1-2).

“Het werd meteen een wedstrijd”, zegt Jans na afloop. “Heerenveen zette vroeg druk. Daar hadden we in de eerste fase wat moeite mee. Daarna brak onze fase aan en maakten we een goal waar ik echt van kan genieten. Helaas kwamen zij vlak voor rust terug en kwamen ze beter en heel strijdvaardig uit de kleedkamer. Uiteindelijk gaat de storm liggen en in de slotminuten hebben we daar van geprofiteerd. Maar een minuut ervoor ging de bal bij ons op de paal, dus het had ook anders kunnen zijn.”

Voor Jans wacht met FC Twente zondag de return in de eigen Grolsch Veste. “Als Heerenveen van ons wil winnen, en dat had vandaag gekund, dat moeten ze het ook hebben van knokken en duels”, aldus de trainer, die zag dat de wedstrijd van donderdag onder meer die ingrediënten bevatte. “Dat maakt een wedstrijd boeiend. De intensiteit gaat omhoog en er moet ook iets anders zijn en dat is voetbal. In deze wedstrijd zaten heel veel dingen, maar strijd had wel de overhand. Wij willen het thuis afmaken en dan door naar Sparta Rotterdam of FC Utrecht.”

Lees onder de foto's ook de reacties van Pröpper en Cerny

59633062 FC Twente
59632878 FC Twente
59632880 FC Twente
59632883 FC Twente

Pröpper: "Manfred bewijst het weer"

“In dit soort wedstrijden moet je resultaat boeken, ongeacht hoe”, reageert Pröpper, die met FC Twente in de eerste helft op voorsprong kwam. “Dat was misschien wel onze mooiste voetbalgoal van het seizoen. Van links naar rechts, één keer raken. Ze wandelden erdoorheen. Wat een kwaliteit van Cerny, en Ugalde en Vlap die ook meededen. Ik ben blij dat ik niet tegen ze voetbal.”

In de blessuretijd van de eerste helft moest Pröpper met FC Twente toch een treffer incasseren. Een schot van Thom Haye vloog erin. “Dat was hun eerste schot op goal. Dan krijg je wel even een tikkie. Ik vond ons in die fase juist heel goed. We waren goed aan de bal, lieten ze van links naar rechts kantelen en creëerden mogelijkheden.”

Na de rust had FC Twente het lastiger met sc Heerenveen. “Dan wordt het meer een vechtwedstrijd. We hadden iets minder controle en het kon beide kanten op. Maar met onze aanvallers en de kwaliteiten die hebben, kunnen we gevaarlijk zijn… Manfred bewijst het weer”, refereert de verdediger aan de winnende treffer van Ugalde in blessuretijd.

Voor Pröpper gaat de blik meteen richting de return van zondag: “De eerste tik is uitgedeeld vanuit ons, maar in een play-offwedstrijd kan alles gebeuren. We voelen ons sterk thuis. Met dit resultaat gaan we vol moed die wedstrijd in. We willen het seizoen goed afsluiten. Dan is er nog één ding haalbaar en dat is Europa. Daar gaan we vol voor.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Cerny

59633061 FC Twente
59632641 FC Twente
59632643 FC Twente
59633229 FC Twente

Cerny: "Tot de laatste seconden doorgegaan"

Als maker van de openingstreffer had Cerny een belangrijk aandeel in de zege van FC Twente. “Dat was een teamgoal”, zegt de buitenspeler, die combinaties aanging met Manfred Ugalde en Michel Vlap. “Het lekkerste is dat je door kan lopen en snelheid kan behouden. Dit doen we vaak op de training, maar vaak komt het niet uit in de wedstrijd. Alles klopte aan deze aanval.” Toch is de treffer niet het belangrijkste voor Cerny. “Het is belangrijk dat je hier wint. We zijn tot de laatste seconden doorgegaan en dat betaalt zich uit.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.