Scoren in de wijk - terugblik oktober

Scoren in de wijk

Oktober is weer een drukke maand geweest vol met maatschappelijke activiteiten. Hierbij een korte terugblik op de programma's die Scoren in de wijk in de maand oktober heeft gedraaid.

De Schatkist

De Schatkist heeft voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een bijeenkomst gehad op 14 oktober. Bij zorginstelling Scholtenhof te Oldenzaal zijn er herinneringen opgehaald aan de hand van de goed gevulde schatkist van FC Twente. Ongeveer 30 cliënten van de zorginstelling hebben genoten van deze middag. Als oud-spelers waren Theo Pahlplatz en Jan Bronkers aanwezig, terwijl Shay Lammers er voor het eerst als muzikante bij was.

Scoren met gezondheid

De groepen van Scoren met gezondheid zijn in oktober ook weer druk bezig geweest. De deelnemers zijn inmiddels ongeveer halverwege het programma, en hebben zich in oktober onder andere beziggehouden met weerbaarheidslessen. Hierbij leerden zij voor zichzelf op te komen en hierbij respect te houden voor een ander.

Supporter van elkaar

Supporter van elkaar is in oktober, in teken van de Week van de Amateurkunst, gaan schilderen bij Speeltuingebouw ‘t Heelal. De deelnemers kregen een workshop van oud-deelnemer en talent in de schilderkunst Eefje de Wit. De deelnemers gingen hierbij enthousiast aan de slag met een eigen kunstwerk.

Een van de deelnemers was na afloop van de activiteiten erg enthousiast: “Heel erg bedankt voor de activiteiten die je doet, dit is een hulp voor mij vrouw, mijn kinderen en mij en zorgen ervoor dat wij ons goed voelen”.

Heya de Keu

Heya de Keu heeft in oktober een extra locatie toegevoegd om laagdrempelige activiteiten aan te bieden voor senioren. Haaksbergen is naast Enschede, Glanerbrug, Hengelo en Oldenzaal toegevoegd en is meteen razend populair met al 11 deelnemers binnen een paar weken.

Passend sporten

Net als Heya de Keu heeft Passend sporten in oktober ook een locatie toegevoegd. Passend sporten Enschede is sinds 26 oktober jl. van start gegaan, en dit beloofde veel goeds. Passend sporten Hengelo heeft verschillende sport & spel activiteiten gedaan zoals boogschieten en steppen door het bos bij het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal.

Anders Inburgeren

Elke donderdagochtend komen statushouders uit Oldenzaal bij elkaar voor een sport- en taal inburgeringsprogramma. In oktober werd aandacht besteed aan o.a. samenwerken, volleybal, het seizoen 'de herfst' in Nederland en de NL woorden van keukenvoorwerpen leren kennen tijdens een sportles in de gymzaal.

Wedstrijdbezoek en activiteiten in de herfstvakantie

Naast de structurele activiteiten van de verschillende projecten zijn er nog eenmalige activiteiten georganiseerd tijdens de herfstvakantie voor kinderen om buiten actief te zijn. Zo zijn er sport en spel activiteiten georganiseerd in Speeltuin de Wester en Speeltuin Tuindorp in de Gemeente Enschede.

Hiernaast hebben deelnemers van o.a. Passend sporten, Supporter van elkaar (Hengelo) en Knooi’n op de computer een wedstrijd bezocht van FC Twente tegen ofwel NEC ofwel Willem II in De Grolsch Veste. Dit viel erg in de smaak bij de deelnemers en is een ervaring die ze niet meer zullen vergeten.

Nominatie Maatschappelijk Project Eredivisie

Naast al deze activiteiten is Scoren in de wijk genomineerd voor de prijs voor het beste maatschappelijke project van de Eredivisie met het project ‘Integratie via FC Twente’. Scoren in de wijk maakt kans om een bedrag te winnen van maar liefst 50.000 euro, waarmee dit project gerealiseerd kan worden. Help FC Twente naar de overwinning door te stemmen via de volgende link:

vriendenloterij.nl/stemtwente