WoutBedanktVoorAlles

De avond van de afscheidswedstrijd van Wout Brama werd vrijdag afgesloten met de dankwoorden van technisch directeur Arnold Bruggink en hoofdrolspeler Wout zelf.

In de middencirkel van De Grolsch Veste richtte Bruggink zich eerst tot Wout. "Beste Wout, het is bijzonder om hier te staan. Als ik kijk naar alle mensen die hier vanavond zijn en hebben ervaren hoe trots jij bent om bij Twente te spelen, dan zijn ze hier voor jou als voetballer, maar ook voor de persoon Wout Brama. Wat jij hebt betekend voor de club, is iets waanzinnigs. Er komen hier dik 25.000 mensen en de jongens van vanavond komen van heinde en verre om met jou te spelen. Dat is het allergrootste compliment dat je kunt krijgen. Wout, bedankt! Ik wil je namens de club een cadeau aanbieden waarvan ik hoop dat je met Paulien en Bo, en met de kleine die op komst is, een prachtige reis zult gaan maken. Dat heb je dik verdiend. En je weet het, de deur staat wagenwijd open."

Lees onder de foto's ook het dankwoord van Wout

Bruggink na afloop 1
Bruggink na afloop 2
Ruiz na afloop

Na een daverend en welverdiend applaus nam Wout het woord. Hij richtte zich tot oud-medespelers, medewerkers, familie, supporters en de club. Na zijn speech volgde een laatste ereronde om afscheid te nemen van de fans.

"Na 18 jaar van mijn leven te hebben gewijd aan het prachtige spelletje voetbal, kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm dankbaar ben om op deze manier afscheid te kunnen nemen. Het is voor mij een enorme eer en een voorrecht om hier op het veld te staan en iedereen te kunnen bedanken. Ik hoor namelijk al de hele dag 'Wout bedankt', maar vanaf deze plek krijg ik mooi de kans om jullie allemaal te bedanken voor alles.

Allereerst natuurlijk mijn medespelers van vandaag. Samen hebben we zoveel geweldige momenten gedeeld op het veld en in de kleedkamer. We hebben successen gevierd, tegenslagen overwonnen, vriendschappen gemaakt, prijzen gewonnen, maar vooral ook ongelofelijk veel plezier gehad!

Jullie hebben allemaal de moeite genomen om er vandaag bij te zijn. Het was een eer om vandaag mijn laatste momenten op het veld met jullie te delen. Heel erg bedankt voor jullie komst! Tegelijkertijd zijn mijn gedachten bij Cheick Tioté. Hij is ons helaas veel te jong ontvallen, maar had hier vandaag natuurlijk bij ons moeten staan."

Tekst gaat verder onder de foto's

LJKS20230908 11367
LJKS20230908 11445
LJKS20230908 11453
LJKS20230908 11482

"Dan wil ik ook graag mijn waardering uitspreken naar de medewerkers, trainers en stafleden die me door de jaren heen hebben geholpen. Jullie hebben in al die jaren allemaal meegewerkt aan mijn ontwikkeling en me niet alleen als voetballer gevormd, maar zeker ook als mens. De lessen die ik heb geleerd, zal ik altijd met me meedragen. Dank jullie wel!

Dan mijn eigen familie: mijn broers (Thijs, Joost en Bart), die hier vandaag niet onverdienstelijk, hun debuut hebben gemaakt, mijn ouders (Harry en Ellie) en mijn vrouw Paulien. Jullie zijn altijd mijn grootste supporters geweest. Van het prille begin in 2005 tot en met de blessurevolle laatste jaren. Bedankt voor al die jaren van trouwe steun en het zijn van een stabiele thuisbasis."

Tekst gaat verder onder de foto's

Brama na afloop 6
Brama na afloop 3
Brama na afloop 4
Brama na afloop 5
Brama na afloop 2
Brama band na afloop

"Dan wil ik nu graag mijn woord richten aan jullie, alle fans. Of het nou in de Eredivisie was of in de eerste divisie, jullie waren er altijd. Jullie steun, passie en clubliefde hebben me ertoe gedreven om op het veld altijd het uiterste van mezelf te geven. De manier waarop jullie mij in goede, maar zeker ook in moeilijke tijden hebben gesteund, zal ik nooit vergeten! Dank jullie wel!

Dan als laatste, dank je wel FC Twente, de club die mijn thuis was gedurende al die jaren. Jullie hebben me als 12-jarig jongetje de kans gegeven om te mogen dromen en op mijn 37e kan ik met een gerust hart zeggen dat al mijn dromen uit zijn gekomen. Ik zal dat nooit vergeten en er de rest van mijn leven met een ongelofelijk gevoel van trots op terugkijken.

Dan is het nu echt tijd om definitief afscheid te nemen van het veld. Bedankt voor alles, tot ziens op de tribunes en onthoudt: Al worden we laatste of degraderen we, al spelen we bij de amateurs. Onze club blijft FC Twente en onze liefde verandert nooit…"

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.