Eerste selectie

Beste supporters,

Na een vrij weekend mogen we zondag gelukkig weer aan de bak. Met de ondersteuning van maar liefst 1.200 FC Twente-supporters spelen we om 12.15 uur tegen FC Utrecht. Dankzij de inzet van alle partijen kunnen we sinds jaren weer met een vol uitvak naar Utrecht afreizen.
De ploeg van onze voormalige trainer Ron Jans is met zeven punten uit drie wedstrijden het seizoen uitstekend begonnen en zal de succesvolle reeks willen voortzetten. Wij hebben evenveel verliespunten. Het belooft een interessante wedstrijd te worden, beide ploegen willen aanhaken bij de bovenste plaatsen.

Afgelopen week hebben Joseph Oosting en zijn staf twee nieuwe spelers mogen verwelkomen: Bart van Rooij en Gustaf Lagerbielke. Van Rooij is afkomstig van N.E.C. en heeft voor vier seizoenen getekend, Lagerbielke is voor een seizoen gehuurd van Celtic. We wensen hen veel succes. Met de komst van beide verdedigers hebben we de selectie op peil. De transferwindow sluit maandag a.s. om 23.59 uur. We verwachten geen mutaties meer, na maandag is de selectie pas echt definitief.

Uitshirt

Het derde tenue voor dit seizoen wordt, zoals eerder gecommuniceerd, later dit najaar gepresenteerd. We doen dat met het oog op het aanstaande jubileumjaar van FC Twente. Om toch bij alle wedstrijden voldoende onderscheid te hebben qua wedstrijdkleding, gebruiken we het blauw met gele uittenue van vorig seizoen in enkele gevallen ook dit seizoen. Zondag tegen FC Utrecht is dat ook het geval.

Loting hoofdfase UEFA Europa League
Vanmiddag om 13.00 uur zijn we een van de 36 ploegen die in de koker zit voor de loting van de Europa League. De opzet van de Europese toernooien is totaal veranderd. Tot vorig seizoen waren de clubs verdeeld over verschillende poules. Dit seizoen is er zowel in de Champions League, in de Europa League als in de Conference League nog één poule met één ranglijst. FC Twente gaat acht wedstrijden spelen tegen acht verschillende tegenstanders (vier thuis en vier uit). De top acht van de ranglijst na acht wedstrijden gaat rechtstreeks naar de knock-out-fase, de laatste acht van de ranglijst zijn uitgeschakeld en de clubs die tussen plek 9 en 24 eindigen, spelen een extra wedstrijd voor dezelfde knock-out-fase. Ik ben heel benieuwd hoe deze nieuwe opzet gaat uitpakken, interessant wordt het zeker als je ziet welke ploegen we kunnen treffen. De loting is vanmiddag live te zien bij Ziggo. We kijken ernaar uit.
Belangrijke informatie voor onze supporters is dat vanmiddag puur en alleen de tegenstander en de wedstrijden (uit/thuis) worden geloot. Er is vanmiddag nog geen zekerheid over welke wedstrijd op welke speeldag wordt gespeeld. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de als eerst gelote wedstrijd pas op de laatste speeldag gespeeld wordt, en andersom. De planning van deze wedstrijden volgt in de dagen na de loting, uiterlijk gedurende volgende week.

FC Twente Vrouwen – Supercup & Women’s Champions League
FC Twente Vrouwen gaat met de Supercup wedstrijd en het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League een belangrijke week in. De ploeg van trainer Joran Pot speelt zaterdag in De Grolsch Veste de Supercup wedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd begint om 14.00 uur en tickets zijn online verkrijgbaar via onze website. Woensdag 4 september vervolgt FC Twente Vrouwen de week met het kwalificatietoernooi van de Women's Champions League. Een belangrijk toernooi voor FC Twente Vrouwen dat bij Sparta Enschede wordt gehouden. Woensdag (19.00 uur) neemt FC Twente Vrouwen het op tegen Cardiff City. De winnaar speelt zaterdag 7 september om 18.00 uur de finale tegen Valur of ZFK Ljuboten. Inzet is plaatsing voor de tweede ronde van de UEFA Women's Champions League. De kaartverkoop is gestart. Tickets zijn in de vorm van passe-partouts verkrijgbaar.

Huiskes-Kokkeler auto- en leasepartner van FC Twente Vrouwen
Huiskes-Kokkeler is de komende seizoenen de auto- en leasepartner van FC Twente Vrouwen. Afgelopen week heeft Huiskes-Kokkeler met trots gloednieuwe SEAT Ibiza’s geleverd aan de speelsters van FC Twente. Als Noaber staat Huiskes-Kokkeler altijd klaar voor de club. Het is mooi dat we de samenwerking hebben kunnen uitbreiden en zij nu ook auto- en leasepartner zijn van FC Twente Vrouwen.

‘Elftal’ Premium Partners compleet met De Badzaak
De Badzaak is de komende twee seizoenen Premium Partner van FC Twente. De Badzaak was al jaren verbonden aan de club en heeft haar sponsorcontract uitgebreid. Met de toetreding van De Badzaak heeft FC Twente haar ‘elftal’ Premium Partners compleet. Dit concept zijn we in 2021 begonnen en het is mooi dat we ‘elftal’ hebben kunnen samenstellen met voornamelijk regionale partijen.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.