club

We hebben het verdrietige bericht ontvangen dat Kees Rijvers is overleden. Kees Rijvers, erelid en oud-trainer van FC Twente, is 97 jaar geworden.

Untitled 47

Kees Rijvers leverde tussen 1966 en 1972 als hoofdtrainer fantastisch werk in Enschede en was ook van 1986 tot 1989 werkzaam in Het Diekman Stadion. Kees Rijvers is de sportieve grondlegger van FC Twente. In 2000 kozen de supporters Rijvers tot trainer van de eeuw en in 2019 werd hij benoemd tot erelid van de club.

Kees Rijvers kwam in 1966 van Breda naar Enschede en hij manifesteerde zich vanaf zijn komst bij de club als een bekwame trainer. Zijn komst was een schot in de roos. Jonge voetballers werden getransformeerd tot echte profs en de topsportcultuur deed haar intrede in Het Diekman Stadion. Talentvolle jongens uit de regio kwamen tot wasdom en samen met jongens uit de Randstad vormde FC Twente een hecht collectief waarin in binnen- en buitenland grote successen werden behaald.

Zes jaar lang zwaaide Kees Rijvers de scepter bij FC Twente. Hij bouwde steeds weer aan een beter team, ook als spelers werden verkocht. Kees Rijvers mag met recht de sportieve grondlegger van FC Twente genoemd worden, zijn periode is bepalend geweest voor de toekomst van de club. Van 1966 tot 1972 vormde Rijvers de club en legde hij de basis waar op verder gebouwd kon worden. In 1986 keerde Rijvers terug in Enschede en vervulde hij tot 1989 de functie van Technisch Directeur.

Kees Rijvers heeft na zijn vertrek uit Enschede veel contact gehouden met de spelersgroep uit de jaren ’70. Zij zochten elkaar veelvuldig op, dat waren voor iedereen speciale momenten.

We wensen de familie van Kees Rijvers, zijn vrienden en overige nabestaanden veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Zaterdag voorafgaand aan FC Twente – Sparta Rotterdam staan we in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van Kees Rijvers.

Kees Rijvers portret 11

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.