FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft donderdagavond met 1-3 verloren van Chelsea. In de tweede groepswedstrijd van de UEFA Women's Champions League bleken de Londenaren te sterk. Trainer Joran Pot blikt terug.

Na 18 minuten keek de ploeg van Joran Pot al tegen een 0-2 achterstand aan. "Dat was niet de stand waar we op gehoopt hadden", vertelt Joran Pot na de tijd. "Maar ik denk dat we ons na de tijd goed herstelden. We vonden wat meer de rust, ook van achteruit. We werden langzaam iets minder gestrest. We moeten dan meer vertrouwen op onze eigen kwaliteiten, dan kun je zien dat we heel goed kunnen voetballen. Dat hebben we met vlagen laten zien. Dat kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijden. Lekker de schroom van ons afgooien en durven. Durven dribbelen en langer de bal vasthouden. Die dingen kunnen wij meenemen, als we dat toevoegen kunnen we mooie ogen gaan gooien."

Doelpunt

Nikée van Dijk tekende in de 68e minuut voor de 1-3. "Dat doelpunt doet wat met je team", gaat Joran Pot verder. "Dat gaf een bepaalde frisheid, dynamiek en nieuw elan in het team. Het is goed te zien dat we dat kunnen brengen tegen Chelsea. Onze speelsters namen een bepaalde bravoure mee. We wisten dat er kansen lagen wanneer we tussen de linies vrijkomen en daarna bedienen. Dan kunnen we ze pijn doen. Dat hoop je te zien en dat hebben we gelukkig gedaan."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.