FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zondagavond gewonnen van sc Heerenveen. Door de 3-2 overwinning gaat de ploeg van Joran Pot als koploper de winterstop in. De trainer blikt terug op het duel.

"Achteraf ben ik best tevreden over de wedstrijd", begint Joran Pot. "Als je kijkt naar de wedstrijd hebben we dominant kunnen spelen en komen we op een 1-0 voorsprong. Het is vervelend dat we dan op deze manier op een 1-1 komen."

Keepster Daniëlle de Jong schatte de bal verkeerd in waardoor Ennema kon scoren. "Dat hoort bij voetbal", vertelt Joran Pot. "Iedereen maakt fouten. Hoger op het veld is balverlies niet fataal, dit hoort er bij. We hebben de rug direct gerecht, zijn kansen gaan creëren en zijn doorgegaan met ons spel, zowel de eerste als de tweede helft. Dat we de tweede goal om de oren kregen was wel heel vervelend. Ik ben trots op dit team dat we gas blijven geven en uiteindelijk de winnende maken."

Na 11 wedstrijden staat FC Twente Vrouwen nu op 33 punten. "Een unieke prestatie van het team. We zijn blij met het periodekampioenschap en dat we als koploper de winterstop in gaan. Wanneer je elk team een keer treft en de maximale score behaalt, geeft dat een goed gevoel.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.