Scoren in de wijk

‘Heya de Keu’ was een bekende kreet die jarenlang in Het Diekman Stadion klonk voor Eddy Achterberg, De Keu was de bijnaam van Achterberg. Scoren in de wijk heeft deze naam een plek gegeven bij een nieuw project, waar senioren op verschillende locaties mogen komen biljarten.

Heya de Keu 1
'Heya de Keu'

De behoefte aan activiteiten voor ouderen groeit. Een Walking Football-team en een project Bewegen in balans bestonden al bij Scoren in de wijk, en nu is daar dus biljarten bijgekomen. Projectleider van Scoren in de Wijk, Dennis Wiggers, benadrukt die behoefte. "Bij deze groep kan eenzaamheid een probleem zijn en Corona heeft dat ook nog eens vergroot.’’ Dat mensen bij elkaar komen, een kopje koffie drinken en een praatje maken is het belangrijkst’’, vertelt Wiggers.

De supportersverenigingen maken voor een belangrijk deel uit van dit project. Er is namelijk bij iedere locatie in de regio een lid van de plaatselijke vereniging aanwezig die de begeleiding op zich neemt. Heya de Keu valt op vijf locaties in Twente te bezoeken. In Enschede (kantine Sportclub Enschede), Hengelo (Wijkcentrum De Hengelose Es), Oldenzaal (Michgoriushuis), Glanerbrug (Noaberhuus) en Haaksbergen (kantine HSC'21).

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij één van de deelnemende locaties, deelname is gratis. Per locatie worden verschillende seniorenactiviteiten aangeboden.