Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdag in de tweede wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam (1-1). Sem Steijn zette FC Twente in De Grolsch Veste op voorsprong, maar in de laatste minuten maakten de bezoekers gelijk.

Bij FC Twente was er een aantal mutaties ten opzichte van dinsdag, in de UEFA Champions League-voorronde tegen FC Red Bull Salzburg. Max Bruns vormde samen met Mees Hilgers het centrale duo achterin en Carel Eiting, Michel Vlap en Sem Steijn speelden op het middenveld. Mitchell van Bergen en Sayf Ltaief flankeerden spits Sam Lammers.

TWESPA 9

Sparta Rotterdam liet het initiatief in het begin van de wedstrijd aan FC Twente. De thuisploeg had de bal veelvuldig, maar slaagde er niet in de muur van de vaak teruggetrokken Rotterdammers te slechten. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam vanuit de bezoekers. Tobias Lauritsen brak door en kwam oog in oog te staan met Lars Unnerstall, maar hij zag de bal op de paal belanden. FC Twente kwam er moeizaam doorheen bij de gasten. Vlak voor rust diende zich nog wel een kans aan via Lammers, die maar net bij de bal kon en daardoor onvoldoende richting kon meegeven.

De tweede helft was vanaf het begin een stuk attractiever. Namens FC Twente knalde Eiting de bal op de lat en Anass Salah-Eddine schoot op de vuisten van Olij. Aan de andere kant kwam het gevaar van Mohamed Nassoh, die eerst Unnerstall knap zag redden en vervolgens ook de lat raakte. Lauritsen schoot even later in een uitbraak op de paal.

FC Twente brak de ban een kwartier voor tijd. Na een overtreding van Pelle Clement op de ingevallen Daan Rots mocht Steijn aanleggen vanaf elf meter. Hij schoot zijn strafschop feilloos binnen en zette FC Twente op voorsprong (1-0). FC Twente kreeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zag Sparta Rotterdam in de eerste minuut van de extra speeltijd op gelijke hoogte komen, Lauritsen bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 1-1.

TWESPA 14
TWESPA 15
TWESPA 16
TWESPA 17
TWESPA 18

FC Twente - Sparta Rotterdam 1-1 (0-0)

75' Steijn 1-0 (str.)
90' Lauritsen 1-1

Geel: Hilgers (FC Twente)
Scheidsrechter: Van der Laan

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Salah-Eddine (82' Van Hoorenbeeck), Hilgers, Bruns, Kuipers, Eiting (57' Kjølø), Vlap, Steijn, Van Bergen (46' Taha), Lammers (46' D. Rots), Ltaief (66' Regeer).

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Reith, Quintero, Eerdhuijzen (87' Meissen), Van der Kust, Baas, Clement (80' Brym), Verschueren (87' Metinho), Neghli (70' Mito), Lauritsen, Nassoh (80' Oufkir).

Foto's: Bas Everhard & Orange Pictures / BSR Agency