FC Twente Vrouwen Eerste selectie

Václav Černý, Santiago Giménez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons zijn de kanshebbers voor Eredivisie Speler van het Jaar 2022/‘23. Daphne van Domselaar, Tiny Hoekstra, Fenna Kalma, Marisa Olislagers en Liz Rijsbergen maken kans op de award voor beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De awards worden op maandag 4 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. De awardshow is live te zien op ESPN.

Naast de Eredivisie Spelers van het Jaar-awards wordt nog een aantal prijzen uitgereikt: Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award. De kanshebbers op deze awards worden de komende weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.

De winnaars van de topscorersprijzen zijn vanzelfsprekend al bekend: Tasos Douvikas en Xavi Simons worden beloond met een Willy van der Kuijlen-trofee, met beiden 19 voltreffers. FC Twente speelster Fenna Kalma maakte de meeste goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zij wist maar liefst 30 keer het net te vinden. Ook wordt op 4 september de ‘Voetbal Geeft Prijs’ uitgereikt, een initiatief van de VriendenLoterij in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie worden Eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.