Eerste selectie Supporters

Sinds vandaag maakt Alec van Hoorenbeeck deel uit van de selectie van FC Twente. FC Twente huurt de linksbenige verdediger van het Belgische KV Mechelen en heeft daarna een optie tot koop.

Arnold Bruggink is blij met de komst van Van Hoorenbeeck: “We zijn al een tijdje op zoek naar een linker centrale verdediger, met de komst van Alec hebben we dit nu ingevuld. Daarnaast heeft hij regelmatig als linksback gespeeld. Het is mooi dat hij daar ook uit de voeten kan. Alec is comfortabel aan de bal, is snel en heeft lengte, precies wat we zochten. Het is een intelligente jongen, met een goed karakter, die zich snel gaat aanpassen. Zijn komst geeft de staf een extra optie in de verdediging.”

Na de medische keuring tekende Alec van Hoorenbeeck vanmiddag zijn contract: “FC Twente is een mooie uitdaging. Ik zie het echt als een stap vooruit.” Afgelopen donderdag bezocht hij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Riga: “Ik was uiteraard bekend met de club, maar ik ben verrast door de grootte. Ik heb gezien dat de club hier enorm leeft. Ik besef dat de concurrentie groot is, maar ik hoop veel te spelen en ga graag de strijd aan. Ik heb er heel veel zin in.”

DSC00404
DSC00351
DSC00489
DSC00482 v2
DSC09878

Over Alec van Hoorenbeeck

Alec van Hoorenbeeck ging in het seizoen 2019/2020 vanuit de jeugd van KV Mechelen naar de eerste selectie van de Belgische club. Het seizoen 2020/2021 werd hij verhuurd aan Helmond Sport. Hij miste dat seizoen geen enkele minuut in de competitie. Na dat seizoen keerde hij terug bij Mechelen, waarvoor hij 55 wedstrijden speelde.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.