Naast de groep medewerkers die zich dagelijks inspant voor de club, is er een andere belangrijke groep die taken uitvoert voor de club; het stadionteam. Dit is een groep cliënten van Aveleijn met een verstandelijke beperking. Zij zorgen er onder meer voor dat De Grolsch Veste er piekfijn uitziet. De cliënten doen dit vol trots.

Het stadionteam ontstond in 1999. Een orthopedagoog van de Stichting Dagcentra Twente had connecties met FC Twente en informeerde bij de Enschedese club of de groep cliënten iets voor de club kon betekenen. Met acht deelnemers en twee begeleiders begon de stichting in het stadion. Inmiddels werkt het stadionteam vijf dagen per week van 8.30 uur tot 15.30 uur en hebben ze twintig deelnemers en vier begeleiders. De groei komt onder meer door de uitbreiding van het stadion en de positieve ervaringen van de deelnemers. De cliënten van Aveleijn hebben een eigen ruimte in het stadion en zijn te herkennen aan hun rode werkkleding met het logo van FC Twente op de borst en Stadionteam op de rug. Op die manier is iedereen van het team goed herkenbaar.

Werken met trots

Het werk voor FC Twente vervult de cliënten met trots, maar zorgt er tevens voor dat ze deel uitmaken van de maatschappij. Ze ervaren het werken bij FC Twente als een eer. De deelnemers doen van alles in en rondom het stadion. Het takenpakket is de afgelopen jaren uitgebreid. Zo wordt niet alleen het stadion schoongehouden, maar verrichten de cliënten ook andere diensten voor o.a. de Kidsclub en Meetings & Events.