De Grolsch Veste club Supporters

Beste FC Twente-supporter,

Nederland ligt onder een witte deken en is in de ban van de kou. Velen zien ernaar uit om dit weekend het ijs op te gaan. Het is alweer een tijd geleden dat dat kon. Corona is daardoor even niet het enige gespreksthema. De verlenging van de avondklok geeft echter aan dat we het virus nog lang niet hebben overwonnen. Volgende week zullen we horen wat de effecten van de avondklok zijn. Hopelijk is het een succesvol middel en komt ‘normaal’ weer een beetje dichterbij. Wat zou het mooi zijn als we de laatste wedstrijden van dit seizoen, in april en mei, toch nog een aantal supporters in De Grolsch Veste kunnen toelaten. We zijn in dat kader zeer benieuwd naar de uitkomsten van de ‘fieldlabs’ bij N.E.C. en Almere City, waar 1.500 supporters toegang tot het stadion krijgen en uitvoerig zullen worden ‘gemonitord’. Als dit gunstige resultaten oplevert, kan dat het moment zijn weer mensen toe te laten bij voetbalwedstrijden en andere evenementen.

In deze vorstperiode hebben de clubs en de KNVB de handen vol om de wedstrijden in de Eredivisie zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Dat lukt redelijk. De trainingen bij FC Twente vinden deze week plaats op kunstgras. Het was mooi dat we dinsdag konden uitwijken naar Sportcampus Diekman, omdat in Hengelo het veld niet sneeuwvrij was. Onze wedstrijd, zondagmiddag uit tegen Vitesse, zal in ieder geval doorgaan. Het Gelredome, de thuisbasis van Vitesse, doet gewoon het dak dicht.

Waar de ploeg van Ron Jans tijdens de eerste helft van het seizoen velen verraste met mooi voetbal en goede resultaten, gaat het nu even minder. Dat is echter geen reden om in paniek te raken, omdat we weten waar de oorzaak ligt. Op dit moment ontbreken veel spelers door blessures. De gelijktijdige afwezigheid van Vaclav Cerny, Wout Brama, Jayden Oosterwolde, Godfried Roemeratoe en Gijs Smal is te veel van het goede. Natuurlijk gelden in de topsport geen excuses, maar dit is voor onze jonge selectie moeilijk op te vangen. Cerny zal dit seizoen niet meer aansluiten, maar dat geldt voor de anderen wel, hopelijk dit weekend al. Dan komen ook de punten weer, daar ben ik van overtuigd. We hebben dan ook niet overwogen om de selectie nog uit te breiden. Door de coronacrisis is dat niet alleen financieel onverantwoord, maar voor de resterende dertien wedstrijden is het ook niet nodig. De technische staf heeft alle vertrouwen in deze selectie.
Volgende week zullen we aankondigen dat de talenten Daan Rots, Max Bruns meerjarige contracten gaan tekenen en dat doelman Jeffrey de Lange zijn contract gaat verlengen.

WERKGROEP SPORTCAMPUS DIEKMAN INGESTELD

Vorige week hebben we bekend gemaakt dat we in de zomer van 2023 voor de trainingen van de eerste selectie graag willen verhuizen van het Trainingscentrum in Hengelo naar Sportcampus Diekman in Enschede. Er is inmiddels een werkgroep samengesteld die de plannen gaat uitwerken en concretiseren. De werkgroep bestaat uit twee vertegenwoordigers van zowel de gemeente Enschede, Sportaal als FC Twente. De bedoeling is dat voor 1 juli van dit jaar de plannen worden gepresenteerd. 

FC TWENTE/HERACLES ACADEMIE

Sinds de uitbraak van het coronavirus proberen trainers en spelers zo goed mogelijk om te gaan met de lastige omstandigheden die het coronavirus meebrengt. Om spelers continu te blijven uitdagen, wordt er sinds enkele weken een speciaal klassement bijgehouden. In dit klassement staan de kernwaarden van de academie centraal. Spelers die uitblinken in gedrag kunnen extra punten verdienen. Deze week is een extra punt uitgedeeld aan spelers die initiatief namen. Dat kan zijn in onderlinge wedstrijden, maar ook op de training. Mooi om te zien hoe creatief de trainers in deze tijd invulling geven aan de opleiding. Op de website van de academie zijn de verrichtingen te volgen via www.fctwenteheraclesacademie.nl.

FC TWENTE VROUWEN

De hervatting van de Eredivisie Vrouwen is tenminste een week uitgesteld. In verband met de weersomstandigheden is de speelronde van komend weekend afgelast.
Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranjevrouwen, heeft Sisca Folkertsma, Renate Jansen, Lynn Wilms en Kika van Es van FC Twente Vrouwen opgeroepen voor de aankomende interlands van de nationale ploeg. De Oranje Leeuwinnen spelen eind deze maand tegen België en Duitsland. Bovendien maken zes speelsters deel uit van de selectie van Oranje onder 23, te weten Kerstin Casparij, Daphne van Domselaar, Bente Jansen, Fenna Kalma, Marisa Olislagers en Danique Ypema.
Vanaf deze plek wil ik onze hoofdsponsor Pure Energie feliciteren met het sponsorschap van de Eredivisie Vrouwen. Pure Energie verbindt zich als naamgever aan de hoogste vrouwencompetitie en ondersteunt hiermee het vrouwenvoetbal in de volgende professionaliseringsslag. 

GEEN #IKMISOE MATCHDAYPAKKETTEN TIJDENS VITESSE – FC TWENTE

Vanwege de weersomstandigheden hebben we besloten komend weekend geen #IkMisOe Matchdaypakketten uit te leveren. De weersomstandigheden bemoeilijken de voorbereidingen; we willen onze supporters en vrijwilligers uiteraard niet in gevaar brengen. De actie wordt hervat bij Heracles Almelo – FC Twente op zaterdag 27 februari. Alle reeds bestelde pakketten voor aanstaand weekend tegen Vitesse worden automatisch omgezet naar de wedstrijd tegen Heracles.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur