voltwe Eerste selectie

Ron Jans en Ricky van Wolfswinkel vinden dat FC Twente zich zondag heeft laten aftroeven tegen FC Volendam. "We hebben meer van onszelf verloren dan van de tegenstander", zegt Jans na de 1-0 nederlaag in het Kras Stadion.

"In het eerste kwartier leek het prima. Daarna kregen zij wat meer grip. We hebben tot een uur kansen gehad om op voorsprong te komen, maar dat deden we niet. Daarna heeft Volendam in mijn ogen verdiend gewonnen", analyseert Jans, die stelt dat zijn ploeg te weinig heeft gebracht tegen een 'enthousiast' Volendam. "We hebben ons laten aftroeven, we hebben meer van onszelf verloren dan van de tegenstander. We lopen achterin zo makkelijk tegen balverlies aan, daar ontstaan hun grootste kansen uit. En voorin houden we de bal niet makkelijk vast en schakelen we slecht om. Je hebt wel eens dat je je moet inhouden, maar ik ben echt ontzettend kwaad. Bij ons waren er een aantal die niet de goede kop hadden om hier een wedstrijd te spelen. Dan word je afgebluft, heb je balverlies en ga je tegen jezelf voetballen. Daar baal ik het meeste van."

Lees onder de foto ook de reactie van Van Wolfswinkel

55881120 FC Twente

Van Wolfswinkel: "Heel frustrerend"

Na afloop van het verloren duel in Volendam was de frustratie bij Van Wolfswinkel merkbaar. "Een wedstrijd die we makkelijk hadden kunnen winnen, maar we verliezen hier gewoon", kijkt Van Wolfswinkel terug. "In de eerste helft moet je ruim voor staan. In de laatste fase verlies je de wil om te winnen. Dat kan niet en dat doet pijn", aldus Van Wolfswinkel. "Het heeft niets met donderdag te maken. Uit die wedstrijd hebben we energie gehaald. We hebben donderdag alles gegeven en hebben daarna goed kunnen herstellen. We waren allemaal fris om te gaan. Dan is dit heel frustrerend. Je moet alles geven op het veld en dat viel weg in het laatste half uur. Volendam kleunt erin en dan moet je mee. Dan kun je niet alles duels verliezen."