voltwe Eerste selectie

FC Twente heeft zondag op bezoek bij FC Volendam een 1-0 nederlaag geleden. Met name in de beginfase van de eerste helft kreeg FC Twente goede kansen om te scoren, maar het was FC Volendam dat de punten diep in de tweede helft veiligstelde.

image00004 v13

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd in Volendam. Via Ricky van Wolfswinkel en Christos Tzolis kreeg het in de eerste tien minuten drie goede kansen. Van Wolfswinkel stuitte twee keer op doelman Filip Stankovic en Tzolis schoof de bal voorlangs. Na de openingsfase liet ook FC Volendam zich zien. Via Robert Mühren raakte het halverwege de eerste helft de lat, na een voorzet van Henk Veerman. Grote kansen voor FC Twente volgden voor rust nog via Robin Pröpper en Tzolis. Pröpper zag zijn kopbal net voor de lijn gekeerd worden en Tzolis vond Stankovic op zijn weg.

In de rust voerde FC Twente twee wijzigingen door: Max Bruns voor Pröpper en Michel Vlap voor Sem Steijn. Het was Vlap die de eerste mogelijkheid voor FC Twente in de tweede helft noteerde. Op aangeven van de opgestoomde Joshua Brenet schoot hij tegen Stankovic aan. Voordat ook Brenet even later op Stankovic stuitte, kreeg FC Volendam via Walid Ould-Chikh en Mühren twee kansen op de openingstreffer, maar Lars Unnerstall bracht twee keer knap redding. Tien minuten voor tijd moest FC Twente alsnog een treffer incasseren, toen de vrijgespeelde Lequincio Zeefuik de 1-0 binnen werkte en daarmee ook de eindstand bepaalde.

FC Volendam - FC Twente 1-0 (0-0)

83' Zeefuik 1-0

Geel: Douiri, Van Mieghem (FC Volendam)
Toeschouwers: 6.750
Scheidsrechter: Bos

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (76' Everink), Hilgers, Pröpper (46' Bruns), Smal, Zerrouki, Sadilek, Steijn (46' Vlap, 85' Ugalde), Rots (71' Cerny), Van Wolfswinkel, Tzolis (71' Misidjan).

Opstelling FC Volendam: Stankovic, Douiri (46' James), Plat, Mirani, Murkin, Van Mieghem, Eiting, Benamar, B. Ould-Chikh (71' El Kadiri), Veerman (58' W. Ould-Chikh), Mühren (75' Zeefuik).

Foto's: Orange Pictures