Business TOS

Zondag 17 september: FC Twente - Ajax | De Grolsch Veste | Aftrap: 14.30 uur

Velen van onze TOS-leden zijn weer terug van vakantie. Zelf ben ik nog aan het nagenieten van het Voetbalforum met Blaise Nkufo, Bryan Ruiz en Wout Brama. En de afscheidswedstrijd van Wout in de sfeervolle Grolsch Veste. Zoals Steve McClaren al heeft gezegd, welke voetbalspeler heeft dit al eerder gedaan, 13 jaar na dato de gehele groep weer bij elkaar.

Afgelopen zondag reed ik van Denekamp naar Oldenzaal achter de Ajax spelersbus. Ik denk dat er een trainingsweekend gehouden is in Twente ter voorbereiding op de aankomende wedstrijd. Bij Ajax rommelt het enorm, ik hoop dat FC Twente daar gebruik van kan maken.

Verzoek van het TOS-secretariaat inzake de contributiefactuur 2023-2024

Op 25 augustus jl. hebben wij, per email, de factuur voor de contributie verzonden naar het door u doorgeven emailadres. Wij verzoeken u vriendelijk om het contributiebedrag binnen de gestelde betalingstermijn te voldoen.

TOS | Bijeenkomst: Openingsborrel met Dominique Scholten én Arnold Bruggink – 25 augustus 2023

Onze eerste TOS bijeenkomst vorig week vrijdag vond de eerste netwerkbijeenkomst van het nieuwe seizoen plaats! Wij trapten dit keer af met twee interessante gasten. Dominique Scholten en Arnold Bruggink vertelden over de actuele gebeurtenissen rondom FC Twente onder leiding van onze oud-voorzitter Coen Brinkman. Het vliegschema vanuit Turkije had rekeningen gehouden met deze avond, de heren waren stipt optijd.

Voor de inwendige mens en entertainment werd goed gezorgd. Onze huissommelier Ronald Westerhof van I Like Wine Hengelo verzorgde een uitstekende wijnproeverij. Ronald liet u de wijnen proeven die dit seizoen in onze eigen TOS lounge, de Hatrans Plaza, worden geschonken. Ook de wijn van onze TOS-leden Bianca en Tom Kötter mocht niet ontbreken, 16 en 17 september presenteren zij hun eigen wijn tijdens het Twentswijnfeest zie https://twentswijnfeest.nl/.

TOS | Voetbalforum – 8 september 2023

De lichten in de Hatrans Plaza zijn gedimd. In het midden van de ruimte staat een podium met daarop een tafel en 5 stoelen. Erachter schitteren 4 schalen en een beker in het licht van de spotlights, waaronder de Johan Cruijff Schaal uit kampioensjaar 2010. Vanavond nemen we afscheid van Wout Brama.

Wanneer Wout, Blaise Nkufo en Bryan Ruiz rond 20.15 uur het podium beklimmen, vergeten we even hoe nuchter en no nonsense wij Tukkers normaal gesproken zijn. Tientallen smartphones gaan de lucht in om het drietal op de foto te zetten. En een uur later, in de pauze, staan we – lichtelijk starstruck – in de rij voor een foto met een van onze helden, voor een handtekening op een voetbalshirt of om Wout zijn boek Wout en Maud te laten signeren. En met de kampioensschaal binnen handbereik, mag ook een selfie daarmee natuurlijk niet ontbreken.

Eddy van der Ley interviewt het drietal en schotelt ons tussendoor allerlei videofragmenten voor. Zo lopen we vanavond langs alle hoogtepunten en bijzondere momenten van Wout z’n voetbalcarrière.

We herbeleven de winst in 2010, het vertrek van Wout naar Australië en het telefoontje dat zijn terugkeer naar Twente inluidde en het daarop volgende kampioenschap van de Eerste Divisie. En wanneer Brama in 2015 uitkomt voor PEC Zwolle en scoort tegen FC Twente,  lachen we opnieuw om de euforie op zijn gezicht. ‘Ik was geloof ik een beetje de weg kwijt’, geeft hij toe, want scoren deed hij als amateur vaker dan als profvoetballer. De verhalen, de filmfragmenten en de herinneringen maken in elk geval één ding duidelijk: Wout Brama speelde bij Twente een belangrijke rol als voetballer én als mens.

Tegen 22.30 uur breien we er een eind aan. Morgen moet er tenslotte gespeeld worden voor eigen publiek. Tijdens deze wedstrijd staat het bijna volledige kampioensteam uit 2010 tegenover Wout’s All Stars. En zoals Jan van Staa, die vanavond ook is aangeschoven, het onomwonden formuleert: “Het zijn stuk voor stuk fantastische spelers, maar ze zijn ook de jongste niet meer. Dit lijkt me een goed moment om de avond af te sluiten.”

TOS | Veiligheid rondom de wedstrijd

Na de laatste Europa League thuis wedstrijd hebben wij bij de directie van Fc Twente gevraagd om extra maatregelen te nemen om de veiligheid van onze TOS-leden te waarborgen. Door extra gekwalificeerde beveiligers in te zetten, extra nadruk op het toegangsbeleid voor de TOS-lounge en een aantal zaken meer. Wij hopen hierdoor excessen te kunnen voorkomen. Binnenkort verwachten wij vanuit FC Twente een officieel statement met een plan van aanpak, dit zal met de TOS-leden besproken worden.     

TOS | Pianohouse en Martijn Bakker op het podium.

Op het podium in de TOS-lounge kan je na afloop van de wedstrijd de Painohouse bewonderen, zij staan dan klaar om vele verzoekjes te spelen. Bij de Wijnbar zal zowel voorafgaand als na afloop van de wedstrijd pianist/zanger Martijn Bakker te bewonderen zijn. Maar dit is niet alles! In onze TOS-lounge hebben we een “Special Bierenbar” hier hebben we voor deze wedstrijd de Grolsch Puur Weizen voor een speciale aanbieding voor € 2,50.

Onze sommelier Ronald Westerhof van “I like Wine” serveert bij onze “Wijnbar” een flesje rosé; Laurent Miquel Vendanges Nocturnes classic.

TOS | Noteer alvast de volgende bijeenkomsten in de agenda:

  • Dinsdag 19 september: Spelerspresentatie
  • Zaterdag 30 september: Diner voor de nieuwe TOS-leden
  • 5 en 8 oktober: Military Boekelo
  • Dinsdag 17 oktober: Jaarvergadering
  • 24 en 25 oktober: Padellen bij Padel Plaza
  • 24 en 25 oktober: Knock-Out bij Wilminktheater

We gaan voor mooie zonnige wedstrijd zondag, op naar de drie punten. 

Perry Faulhaber, voorzitter.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.