Eerste selectie heetwe

Ron Jans en Ricky van Wolfswinkel hielden zondag met FC Twente geen punten over aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1 verlies). "We hadden er meer moeten maken", zegt Jans na afloop.

Jans vervolgt: "Het is ongelooflijk dat Heerenveen na de eerste helft met 2-1 voor staat. Ze hebben twee keer op doel geschoten. Eerst lag onze linkerkant open (1-1) en daarna namen ze een corner kort (2-1). Wij speelden echt hartstikke goed, het was een genot om naar te kijken. We hadden drie, vier goals moeten maken, maar dat deden we niet", aldus de trainer, die er met FC Twente niet in slaagde de stand gelijk te trekken in de tweede helft. "Dit is zo'n wedstrijd waarin het lot niet aan onze kant lag."

Lees onder de foto ook de reactie van Van Wolfswinkel

56211497 FC Twente v2
56212416 FC Twente
56213507 FC Twente

Van Wolfswinkel: "Meer moeten maken"

Ook Van Wolfswinkel zag FC Twente, ondanks de achterstand bij rust, een goede eerste helft spelen. "Je moet het woord misschien niet gebruiken na een verliespartij, maar je voelt je oppermachtig in de eerste helft. Als je zo veel kansen krijgt, moet je er meer maken. Wij maken twee fouten, waar zij uit scoren. Dat mag natuurlijk niet gebeuren", aldus de spits, die FC Twente in de eerste 45 minuten makkelijk zag voetballen. "Dan moet je wat meer geluk hebben en beter zijn in de afronding. Toch hebben we te weinig gebracht om die tweede goal te maken. Je gaat met nul punten terug. Dat is ongelukkig, niet lekker."