Supporters

Vanavond is FC Twente door de UEFA op de hoogte gesteld van de straf naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Twente – Hammarby IF.

De straf bestaat uit de volgende zaken:

  • € 50.000,- boete en één wedstrijd sluiting van de zogeheten Vak-P tribune (vakken 101 tot en met 107 + 136) naar aanleiding van de ongewenste beweging van supporters van het ene deel van het stadion naar het andere, leidend tot ongeregeldheden op de hoofdtribune;
  • € 12.000,- boete voor het blokkeren van trapopgangen.

Dit betekent dat de genoemde vakken in de wedstrijd tegen Riga FC leeg zullen blijven. Alle gekochte kaarten voor de genoemde vakken worden geblokkeerd, de supporters die dit betreft zullen het betaalde bedrag voor 1 oktober terugkrijgen op hun rekening. Op dit moment is de FC Twente ticketshop offline in verband met onderhoud en aanpassingen, zodra de ticketshop weer online is en het kaartverkoopproces voor Riga FC wordt hervat zullen wij hierover communiceren.

FC Twente is reeds een onderzoek gestart om de betrokken individuen te identificeren en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de geleden schade te verhalen op deze personen.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.