Eerste selectie Supporters

Beste supporters, 

Afgelopen zondag was zo’n dag die je eens in de zoveel tijd in het stadion mag beleven. In een prachtige ambiance won FC Twente met 3-1 van Ajax. Vanaf de eerste minuut beet de ploeg van Joseph Oosting zich vast in de Amsterdammers en liet zij geen moment los. Na negentig minuten stond er een dik verdiende 3-1 op het bord. Op het veld en op de tribunes was het groot feest, een overwinning die goed werd gevierd.  

Helaas was er kort daarna een vervelend incident bij de spelersbus van Ajax. Een speler van Ajax werd racistisch bejegend door een 16-jarige jongeman. Arnold Bruggink is meteen de spelersbus van Ajax ingestapt om excuses aan te bieden, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit is gebeurd. De dader is opgespoord en zal een passende straf krijgen. Inmiddels heeft deze jongen zijn excuus aangeboden aan Brian Brobbey, Ajax en FC Twente. Na een vorig incident bij de spelersbus is er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen. Blijkbaar was dit nog niet voldoende. 

Met vier overwinningen uit evenveel wedstrijden is het de beste seizoenstart sinds 2012. Natuurlijk wil de ploeg zondag in Waalwijk tegen RKC opnieuw drie punten meenemen om deze seizoenstart een vervolg te geven. Volgende week wachten tegen Vitesse en sc Heerenveen twee thuisduels in De Grolsch Veste, maar eerst zondag tegen RKC. Dit betekent onder andere een weerzien met oud-spelers Godfried Roemeratoe en Denilho Cleonise. 

UEFA Women’s Champions League-duel in De Grolsch Veste
FC Twente Vrouwen strijdt komende maand met Zweedse BK Häcken om een plaats in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Woensdag 11 oktober wacht de heenwedstrijd en woensdag 18 oktober (19.00 uur) speelt FC Twente Vrouwen de return in De Grolsch Veste. Als FC Twente Vrouwen de groepsfase bereikt, zou dat een geweldige prestatie zijn. Daarom hopen we dat de speelsters in De Grolsch Veste op veel steun kunnen rekenen. We roepen alle seizoenkaarthouders van FC Twente op om naar deze wedstrijd te gaan en FC Twente Vrouwen te steunen. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang, zij kunnen vanaf komende week online een kaart bestellen. Voor voetbalclubs in de regio wordt een speciale actie opgezet om samen met het team naar De Grolsch Veste te komen. Meer informatie volgt. 

Collecte standbeeld Wout Brama
Rondom de thuiswedstrijd tegen Ajax hebben supporters een collecte gehouden om het standbeeld van Wout Brama te realiseren. Inmiddels is er 40.000 euro opgehaald. Een ongelooflijk bedrag. Het standbeeld wordt er niet alleen mee bekostigd, voor de supporters is er nu ook financiële ruimte voor onderhoud aan de andere twee standbeelden en verdere verfraaiing van De Grolsch Veste. Het is een geweldig initiatief van de achterban dat zeer wordt gewaardeerd.  

Spelerspresentatie businessavond
Nadat dinsdagmiddag de officiële teamfoto voor het seizoen 2023-2024 werd gemaakt, waren ’s avonds de spelers aanwezig tijdens een businessavond in Hatrans Plaza. Een traditionele avond voor alle sponsoren van FC Twente die druk werd bezocht. De presentatie was in handen van ESPN-presentatrice Aletha Leidelmeijer en zij stelde de volledige selectie en staf voor van de spelers en speelsters van FC Twente. Arnold Bruggink, Joseph Oosting, Robin Pröpper en Sem Steijn schoven aan in het voetbalforum. 

Rookverbod 
Deze week zei Kenneth Perez het bij ESPN: roken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Sinds 2020 moeten de stadions rookvrij zijn in Nederland. Bij FC Twente roepen we iedere wedstrijd om dat roken in De Grolsch Veste verboden is, er hangen bordjes met 'rookvrij stadion' aan alle trapopgangen, hetzelfde logo staat op de seizoenkaarten en losse tickets en we laten 'rookvrij' schermen zien op alle tv’s en de videowalls. Toch lukt het ons onvoldoende om supporters te laten stoppen met roken voor zo lang ze in het stadion zijn. Tijdens de wedstrijd handhaven we hierop, maar met deze aantallen rokers is dat bijna niet te doen. 
Als club doen we een dringend beroep op de rokers om zich te houden aan het rookverbod. Houd rekening met de mede-supporters!

FC Twente Vrouwen bij OranjeLeeuwinnen
Dit weekend is er vanwege de interlands geen competitievoetbal in de Vrouwen Eredivisie. De OranjeLeeuwinnen spelen vanavond in en tegen België de Nations League-wedstrijd. Woensdag speelt Oranje tegen Engeland. FC Twente-keepster Daniëlle de Jong is deze week aan de Oranje-selectie toegevoegd. Marit Auée, Marisa Olislagers, Wieke Kaptein, Renate Jansen en Caitlin Dijkstra maken ook deel uit van de Oranje-selectie.

Seizoensopening Scoren in de wijk
Samen met haar partners heeft Stichting FC Twente, scoren in de wijk zondag tijdens een bijeenkomst in De Grolsch Veste afgetrapt voor het nieuwe seizoen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ajax werden tevens de nieuwe bestuursleden verwelkomd. De nieuwe voorzitter Rob Welten werd samen met Marc Droste voorgesteld. Droste vervangt Gerard Veger als penningmeester binnen het bestuur. Veger vervulde tien jaar lang deze functie. 

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.