Scoren in de wijk

In september zijn weer vele projecten structureel van start gegaan in Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Hierbij een terugblik op deze drukke en mooie maand.

Supporter van Elkaar

Supporter van elkaar is weer in volle gang. In september hebben er in Enschede, Hengelo en Oldenzaal verschillende actieve activiteiten plaatsgevonden. Hierbij is per stad afhankelijk wat de specifieke inhoud van de activiteiten is en waar de behoeftes van de deelnemers liggen. In de maand september hebben 24 gezinnen, ongeveer 70 mensen, deelgenomen aan de activiteiten van Supporter van Elkaar.

Een van de deelnemers over deze activiteiten: "Heel erg bedankt voor de activiteiten die jullie verzorgen. Dit is een grote hulp voor mijn vrouw, mijn kinderen en voor mij en zorgt ervoor dat we ons goed voelen. Bedankt!" . 

Scoren met Gezondheid

Voor vrouwen en jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken is Scoren met Gezondheid in september weer begonnen. Door sport als middel te gebruiken worden de deelnemers de goede richting op geholpen in problemen waar zij momenteel mee spelen. Dit verschilt van sociale integratie tot het omgaan met verschillende persoonlijke problemen. Ook hierbij geldt dat er tijdens de projecten maatwerk wordt geboden aan de deelnemers. In september zijn er 50 deelnemers gestart in dit project.

Passend Sporten

Passend Sporten is in september van start gegaan met de eerste lessen in Hengelo. Verschillende sporten, spellen en vrijetijdsactiviteiten worden iedere woensdagmiddag bij sportvereniging H.G.V aangeboden aan kinderen die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben hierbij. In Enschede zit passend sporten momenteel in de opstartfase, en zal ook hier eind oktober aanvangen.

Walking Football

Al weer enkele maanden zijn de 'Walking' voetballers van FC Twente actief bezig. Gemiddeld zo’n 16 tot 20 ouderen zijn iedere woensdagmiddag bij Sportclub Enschede aanwezig om de voetbalsport op wandeltempo te beoefenen en, samen met de biljarters van Heya de Keu!, na afloop gezellig een hapje en een drankje te nuttigen. In oktober zullen de Walking voetballers een drietal toernooien spelen in de regio.

Heya de Keu!

Op vijf verschillende locaties in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Glanerbrug en Haaksbergen worden wekelijks bijeenkomsten georganiseerd door vrijwilligers in het project Heya de Keu! Hier worden door de deelnemende senioren laagdrempelige activiteiten uitgevoerd zoals o.a. biljart. Dit biedt hun de mogelijkheid tot het opdoen van nieuwe sociale contacten. Per activiteit deden er gemiddeld 5 tot 10 senioren mee op elke locatie.

Knooi’n op de computer

Het nieuwe project 'Knooi'n op de computer met FC Twente' is van start gegaan. In september zijn de eerste drie bijeenkomsten geweest in De Grolsch Veste, waarbij acht deelnemers aan de slag zijn gegaan om te werken aan hun digitale vaardigheden. O.a. samen kennismaken, het kiezen en opstellen van een veilig wachtwoord en het herkennen van onveilige e-mailberichten en websites zijn aan bod gekomen tijdens deze eerste bijeenkomsten.

Anders Inburgeren

Op 16 september is Anders Inburgeren ook weer van start gegaan. In Oldenzaal komen statushouders in beweging door allerlei sport- en beweegactiviteiten uit te voeren. Een combinatie van taallessen en sport draagt bij aan hun integratie in Nederland.

Nominatie Turkse Tukkers aan Zet voor Europese award

Het project Turkse Tukkers aan Zet is genomineerd voor de More than Football award 2021 van het European Football for Development Network (EFDN). Het doel van deze prijs is om de beste sociale initiatieven van een Europese club, competitie of voetbalbond te eren door het werk wat ze doen op lokaal, nationaal en/of internationaal niveau. FC Twente zit bij de laatste 4 projecten, samen met het Schotse Hearts, het Bulgaarse PFK Ludogorets en het Spaanse FC Barcelona. De uitslag wordt in november bekend gemaakt.

Donatie supportersgroep voor Scoren in de wijk

Een supportersgroep heeft een crowdfundactie georganiseerd om de uitvaart te kunnen bekostigen van hun overleden vriend Ron Leeftink (47) uit Enschede. Na FC Twente - Ajax heeft deze groep het overgebleven bedrag van deze actie gedoneerd aan Scoren in de wijk. Het bedrag wordt besteed aan het project Supporter van Elkaar.

Singelloop Enschede

Scoren in de wijk was op 12  september ook aanwezig bij de Singelloop in Enschede. In samenwerking met haar partner Menzis was een terrein ingericht met veel blaaskussens waar vele kinderen plezier hebben gehad en in beweging zijn geweest tijdens deze middag.

Leesoffensief Oldenzaal

Leerlingen van het Carmel College in Oldenzaal worden gestimuleerd om actief te blijven met 'Lezen', 'Taal' en 'Sport'. Er was een kick-off persconferentie met speler Vaclav Cerny en FC Twente Vrouwen Ella Peddemors.

Oude sportkleding Scoren in de wijk naar Zambia

Oude sportkleding van Scoren in de wijk is geschonken aan mensen in Zambia. Hierdoor kunnen deze mensen voetballen met sportkleding.

01 10 2021 Anders Inburgeren
01 10 2021 Heya de Keu
01 10 2021 Knooin op de computer
01 10 2021 Leesoffensief Oldenzaal
01 10 2021 Singelloop Enschede
01 10 2021 Sportkleding Zambia
01 10 2021 Supporter van Elkaar Hengelo
01 10 2021 Donatie supportersgroep