Academie Eerste selectie

Ruud Nijstad heeft zondagmiddag in De Grolsch Veste een contract getekend bij FC Twente. De zestienjarige verdediger uit Vriezenveen maakt deel uit van de FC Twente/Heracles Academie en zette zijn handtekening onder een verbintenis bij FC Twente die ingaat op 1 juli 2024 en loopt tot medio 2027.

image00002 v3
image00005 v4

“Als tienjarige jongen ben ik bij FC Twente onder 11 begonnen en als je dan een paar jaar later een contract mag tekenen is dat fantastisch”, vertelt Ruud Nijstad. “Dit contract voelt als een heel mooie beloning. De laatste paar seizoenen is het voetbal voor mij steeds serieuzer geworden, ook met de interlandwedstrijden van Oranje erbij.”

Sportieve plan
Ruud Nijstad maakte dit seizoen zijn debuut voor Oranje onder 16 en er was interesse van andere clubs in de verdediger. “Ik wil mij hier de komende jaren in mijn eigen omgeving verder ontwikkelen als voetballer”, vervolgt Nijstad. “De kans om bij FC Twente de grote stap naar de eerste selectie te zetten vind ik realistischer en het sportieve plan dat er is spreekt mij erg aan. Mijn volgende doel is om komend seizoen vaker met de eerste selectie te trainen en daar in beeld te zijn, dat zijn heel leerzame momenten. Om als een van de jongste spelers ooit te debuteren in het eerste elftal van FC Twente, dat zou ik heel bijzonder vinden.”

image00007

 

Talentvol
“Ruud is een jonge zeer talentvolle speler en hij stond afgelopen periode in de belangstelling van verschillende clubs uit het binnen- en buitenland”, vertelt Arnold Bruggink. “Ruud is net 16 jaar geworden en de afgelopen periode was het een hectische tijd voor hem waarin hij altijd rustig is gebleven. Het is fijn voor Ruud dat er nu duidelijkheid is over zijn toekomst.”

Vertrouwen
“Ruud is een fysiek sterke linksbenig centrale verdediger met zowel opbouwende als verdedigende kwaliteiten”, vervolgt Bruggink. “We zijn blij dat Ruud voor FC Twente heeft gekozen en hier zijn eerste stappen wil zetten van zijn profcarrière. We hebben veel vertrouwen in Ruud dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat bij FC Twente.”

Maarten van Wesenbeeck, Manager FC Twente/Heracles Academie: “Wij zijn er trots op dat Ruud ervoor kiest om zich verder te willen ontwikkelen in zijn huidige omgeving Wij hopen dat Ruud in de komende jaren kan doorgroeien tot een speler die eredivisie-proof is en zullen hem hier samen met FC Twente alle aandacht en begeleiding in bieden.”

Over Ruud Nijstad

Ruud Nijstad speelt sinds 2019 in de jeugdopleiding van de club. Nijstad begon met voetballen in de jeugd van DETO in Vriezenveen en maakte op 11-jarige leeftijd de overstap naar de Academie. Dit seizoen speelt de verdediger zijn wedstrijden bij FC Twente/Heracles onder 18 en is jeugdinternational bij Oranje onder 16.

image00008 v3

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.