Meetings & Events

Onno Kruip (21) werkt nu bijna twee jaar bij FC Twente. Als medewerker publiekscatering en logistiek is hij samen met zijn collega Roy Wevers verantwoordelijk voor de publiekscatering op wedstrijddagen. En dat van A tot Z voor 30.000 supporters in De Grolsch Veste. “Daar komt nog wel het een en ander bij kijken.”

Onno Kruip, afkomstig uit Lichtenvoorde, is na zijn studie Facility Management op het Graafschap College in Doetinchem in dienst getreden bij FC Twente. “Ik ben bij FC Twente afgestudeerd en vervolgens hier blijven hangen”, vertelt Onno Kruip.

Twintig verkooppunten
“Ik ben werkzaam voor de afdeling Meetings & Events. We zijn verantwoordelijk voor alle horeca in het stadion. Als medewerker Publiekscatering stuur ik op wedstrijddagen alle twintig verkooppunten in de gracht en omloop en de supporterkantines in De Grolsch Veste aan. Dit begint bij de inkoop en de logistiek.”

Catering
“In aanloop naar de wedstrijd verdelen we alle catering over de verschillende punten, behalve uiteraard de versartikelen”, gaat Kruip verder. “We beginnen op een wedstrijddag ongeveer vijf uur voor van de wedstrijd. Dan zorg ik samen met Roy dat we eventuele problemen of storingen voor zijn en zetten we zoveel mogelijk klaar.”

Drukke momenten
“Vervolgens komen de runners, dat zijn bij ons de uitzendkrachten van Studentkelner. Vooraf heb ik contact met de kiosk-leiders voor een briefing en pitch. Een vrijdagavondwedstrijd is namelijk anders dan een middagwedstrijd. Ook bijzonderheden rondom een wedstrijd, zoals laatst het optreden van Jannes, bespreken we dan. Dat levert namelijk meerdere drukke momenten op voor onze horeca. Verder evalueren we ook dingen van de vorige keer die heel goed gingen of die verbeterd kunnen worden. Ook zijn we het aanspreekpunt voor de leveranciers op de dag zelf. De afwisseling gepaard met de verantwoordelijkheid maakt mijn werkdag heel leuk. Met z’n tweeën sturen we toch zo’n tweehonderd medewerkers aan. We doen het allemaal samen en onze uitdaging is om elke keer de catering op hoogstaand niveau te houden. Er is een social media account die de catering test door alle stadions in Nederland en daar zijn we nu voor het tweede jaar op rij als beste beoordeeld. Daar ben ik heel trots op.”

Europa
Komend seizoen speelt FC Twente naast de Eredivisiewedstrijden ook een aantal Europese thuisduels. “Ik heb heel veel zin in het Europese avontuur en hoop dat we onze succesvolle lijn doorzetten. De groei binnen de club, dat doen we met z’n allen en dat is heel mooi. Het gaat goed met de club en de publiekscatering speelt bij thuisduels een belangrijke rol.” 

DSC09753

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.