Meetings & Events

Nils Wagenaar werkt al sinds februari 2009 bij FC Twente en is al jaren Partymanager op de afdeling Meetings & Events. "Ik ben een echte horecaman", zegt Wagenaar trots.

Zijn loopbaan bij FC Twente begon al in april 2000, toen hij op oproepbasis werkte. “Op 1 februari 2009 trad ik officieel in dienst, net na de uitbreiding van de ‘L’ op het stadion in 2008," vertelt hij. "Ik startte als medewerker bediening en was betrokken bij allerlei evenementen. Op wedstrijddagen verzorgde ik de horeca in de TOS, destijds nog de Arke Lounge. Daardoor was ik al snel betrokken bij alles wat met de horeca binnen FC Twente te maken heeft."

Als Partymanager draagt Nils verantwoordelijkheid voor de operationele kant van de businesscatering. “Op wedstrijddagen ben ik verantwoordelijk voor Club SIXTYFIVE en SIXTYFIVE Chef’s Experience, twee nieuwe restaurantconcepten die we deze zomer hebben geïntroduceerd,” legt hij uit. "Een goede voorbereiding is essentieel en vormt de helft van mijn werk. We kijken naar de menu’s en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat iedereen zijn werk goed kan doen. Onze prioriteit is dat de gasten culinair genieten. Als het voetbal even tegenzit, proberen we de sfeer op te vrolijken met een praatje of een grapje om de beleving toch aangenaam te maken. Hoewel mijn focus op de horeca ligt, draag ik er graag aan bij dat gasten het, ongeacht het resultaat op het veld, naar hun zin hebben.”

De veelzijdigheid van zijn werk spreekt Nils het meest aan. “Geen dag is hetzelfde," zegt hij. "Alle gasten komen met verschillende behoeftes en intenties. Door de week organiseren we evenementen zoals congressen, feesten en vergaderingen. Op wedstrijddagen komen de gasten voor voetbal, gecombineerd met goed eten. Vooral de informele sfeer vinden supporters aantrekkelijk, iets waar we met Club SIXTYFIVE op inspelen. Daar serveren we tien verschillende gerechten in vier gangen, die de gasten samen kunnen delen. Voor degenen die op zoek zijn naar iets exclusievers, is er de SIXTYFIVE Chef’s Experience met verfijnde producten en een eigen wijnkelder. Zo bieden we iedereen die bij FC Twente komt iets bijzonders."

WhatsApp Image 2024 10 25 at 10.30.52

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.