Eerste selectie

FC Twente speelde woensdagavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Schalke 04 met 0-0 gelijk. Joseph Oosting zag zijn ploeg naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd komen en vervolgens een aantal kansen bij elkaar spelen, maar gescoord werd er niet in het Duitse Marl: "We mogen en moeten doeltreffender zijn."

"In het begin van de wedstrijd hadden we het lastig met de power, felheid en dynamiek van Schalke", zegt Oosting na de doelpuntloze remise. "Gedurende de eerste helft kregen we de overhand en hadden we er grip op. Toen we aan de bal bovenliggend waren, speelden we wat kansen bij elkaar." Die kansen kreeg FC Twente via Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn. "In de eerste helft hebben we meer kansen gehad dan Schalke, en een bal op de lat."

Tekst gaat verder onder de foto's

SCHTWE07 v2
SCHTWE17 v2

De nul gehouden

Oosting vond de tweede helft van FC Twente beter. "We waren wat dynamischer. Er lag veel ruimte achter hun laatste linie. Als we de bal vrij hadden, konden we daar diepte maken en kansen bij elkaar spelen", aldus de oefenmeester, die zowel FC Twente als FC Schalke 04 niet zag scoren. "We hebben de nul gehouden en dat is prettig"

Doeltreffender zijn

"Alleen heb ik tegen mijn mannen ook gezegd dat we de trekker mogen overhalen met de kansen die we hebben gecreëerd", vervolgt Oosting, die met zijn ploeg nu een aantal wedstrijden onderweg is in het nieuwe seizoen. "Je ziet dat er bepaalde vastigheden in komen, alleen is het nu zo dat we doeltreffender mogen en moeten zijn."

Bas Kuipers thumbnail v2
Interview
SCHTWE26 v2
SCHTWE21

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.