Eerste selectie

FC Twente heeft woensdagavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Schalke 04 gelijkgespeeld. Op een met blauw en rood volgepakt EVONIK Sportpark in Marl eindigde het treffen tussen de twee bevriende clubs in een doelpuntloze remise: 0-0.

SCHTWE01
SCHTWE02
SCHTWE03
SCHTWE04
SCHTWE05
SCHTWE06
SCHTWE08

In het begin van de wedstrijd was FC Schalke 04 de gevaarlijkste ploeg. Namens FC Twente voorkwam Bas Kuipers dat Moussa Sylla succesvol kon afdrukken en Kenan Karaman schoot vanuit de zestien over. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam FC Twente beter in zijn spel en kwam het ook tot aanvallen. In een tijdsbestek van vijf minuten dook de ploeg van Joseph Oosting meerdere keren op voor het doel van FC Schalke 04. Ricky van Wolfswinkel schoot eerst over en daarna in de handen van doelman Justin Heekeren, en Sem Steijn knalde de bal vanaf de zestienmeterlijn op de lat. 

Tekst gaat verder onder de foto's

SCHTWE09
SCHTWE10
SCHTWE11
SCHTWE12
SCHTWE13

Na de rust pakte FC Twente, dat halverwege drie keer wisselde, het initiatief en kreeg Van Wolfswinkel meteen een grote kans. Oog in oog met Heekeren schoof hij de bal in het zijnet. Van Wolfswinkel en Steijn stelden de goalie daarna nog eens op de proef, maar de sluitpost hield zijn doel schoon. Datzelfde deed Lars Unnerstall, toen Sebastian Polter voor hem opdook en die eveneens een grote kans kreeg. Unnerstall maakte zijn doel klein, waarna Polter naast schoot. 

Tekst gaat verder onder de foto's

SCHTWE14
SCHTWE15
SCHTWE16
SCHTWE18
SCHTWE19
SCHTWE20

Net nadat FC Twente vijf frisse krachten binnen de lijnen had gebracht, stoomde Mitchell van Bergen op aan de linkerkant. De aanvaller kwam gevaarlijk naar binnen en zag zijn schot naast gaan. FC Schalke 04 zette daar een nieuwe kans via Polter tegenover, die Unnerstall op knappe wijze onschadelijk maakte. In het laatste kwartier zette FC Twente nog aan en bleef het op zoek gaan naar een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer in Marl: 0-0.

Tekst gaat verder onder de foto's

SCHTWE22
SCHTWE23
SCHTWE24
SCHTWE25
SCHTWE27

FC Schalke 04 - FC Twente 0-0

Geel: Bruns, Salah-Eddine (FC Twente), Polter, Sanchez (FC Schalke 04)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Regeer (62' Sampsted), Hilgers (62' Bruns), Pröpper (62' Van Hoorenbeeck), Kuipers (46' Salah-Eddine), Kjolo (62' Besselink), Eiting (46' Vlap), Steijn (62' Taha), D. Rots (79' Kuster), Van Wolfswinkel (79' M. Rots), Ltaief (46' Van Bergen).

Opstelling Schalke 04: Heekeren, Aydin, Wasinski, Sanchez, Murkin (46' Matriciani), Seguin (46' Kaminski), Bachmann (46' Gantenbein), Karaman (46' Schallenberg), Sylla (46' Polter), Hojlund (46' Donkor), Mohr.

Bas Kuipers thumbnail
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.