Supporters

Beste supporters,

Woensdag was het precies tien jaar geleden dat een deel van het dak van De Grolsch Veste instortte. Daarbij kwamen Peter Burgers en Dave Nijkamp om het leven. Het ongeval laat nog steeds diepe sporen na bij de nabestaanden, vrienden en bekenden, maar ook bij hen die bij FC Twente betrokken zijn. Met ruim vijftig familieleden en vrienden werd stilgestaan bij het ongeval en werden er bloemen gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan Peter en Dave. Na afloop was er een informeel samenzijn in het stadion.

Eerste selectie
Zaterdag en dinsdag speelde de ploeg van Ron Jans twee oefenwedstrijden in de regio. Zaterdag werd met 8-1 gewonnen van Sparta Enschede en dinsdag met 2-0 van HSC ’21 uit Haaksbergen. De wedstrijden werden gespeeld in het kader van het 100-jarig bestaan van beide amateurclubs. De nieuwelingen Lars Unnerstall, Virgil Misidjan, Giovanni Troupée en Robin Pröpper maakten hun eerste minuten in het rood. Hopelijk sluiten de  geblesseerden Wout Brama, Jesse Bosch en Kik Pierie weer snel aan. Dat geldt helaas niet voor nieuwkomer Jody Lukoki. Hij liep tijdens de training een zware knieblessure op en is lange tijd niet inzetbaar. Dat is een zware tegenvaller voor de ploeg, maar uiteraard nog meer voor Jody. We wensen hem heel veel sterkte tijdens de revalidatie.

Luka Ilic heeft zijn nieuwe huurcontract ondertekend en sluit weer aan. Daarnaast heeft deze week assistent-trainer Andries Ulderink zijn contract verlengd. Hij staat nu tot en met het seizoen 2022-2023 onder contract. Andries vervult een belangrijke rol in de technische staf. Volgende week slaat de ploeg haar kamp op in De Lutte. Helaas gaat de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur die voor morgenavond gepland stond door de vele blessures en een coronabesmetting niet door. De coronabesmetting is een grote tegenvaller, omdat FC Twente tot nu toe bijna geen coronagevallen had. Het geeft nog maar eens aan hoe alert we moeten blijven. Beter nieuws is dat FC Twente twee ‘Italiaanse’ wedstrijden aan het oefenprogramma heeft toegevoegd. Op dinsdag 3 augustus is promovendus Venezia de tegenstander en op zaterdag 7 augustus Lazio Roma. De wedstrijd tegen Lazio is in De Grolsch Veste en gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders. De wedstrijd tegen Venezia is besloten. Verdere informatie volgt via onze kanalen.

FC Twente Vrouwen
In de voorronde van de UEFA Women’s Champions League speelt FC Twente Vrouwen eind augustus een minitoernooi. De winnaar van de finale plaatst zich voor de 2e voorronde van de UEFA Women’s Champions League. FC Twente Vrouwen is ingedeeld met WFC Nike (Georgie), ZFK Spartak Subotica (Servie) en Peamount United (Ierland). De eerste wedstrijd is de halve finale op woensdag 18 augustus, dan treft FC Twente Vrouwen WFC Nike. Op zaterdag 21 augustus treft de winnaar in de finale de winnaar van het duel tussen ZFK Spartak Subotica en Peamount United. De locatie van het minitoernooi wordt binnenkort bekend.

FC Twente App
Gistermiddag is de officiële FC Twente App gelanceerd. Afgelopen jaren beschikte de club niet over een eigen app, maar daar is nu verandering in  gekomen. De App is afgelopen maanden samen met onze digital partner Cube uit Oldenzaal ontwikkeld met en voor onze supporters en sponsoren. Zo krijg je via een inlog toegang tot een eigen omgeving in de app. Een mooie toevoeging op de media-kanalen van FC Twente. In lijn met de app wordt later deze maand ook onze nieuwe website gelanceerd.

Veiling wedstrijdshirts
Afgelopen zaterdag stelde hoofsponsor Pure Energie eenmalig de voorkant van het wedstrijdshirt beschikbaar aan het maatschappelijk initiatief van de Kidsclub: Hart van Twente. De shirts worden momenteel geveild. Er is al meer dan €3.000 opgehaald. De veiling sluit zaterdag om 15.00 uur.

FC Twente, scoren in de wijk - project 'Knooi'n op de computer'
Scoren in de wijk start in september de cursus 'Knooi'n op de computer’. Deze basiscursus van negen bijeenkomsten in De Grolsch Veste is bestemd voor personen ouder dan 55 jaar, die graag privé en op het werk mee willen (blijven) doen in de digitale wereld. Voorwaarde is dat hun werkgever sponsor is van FC Twente. Meer informatie over de cursus volgt binnenkort.

Eerste werkweek
Deze week heb ik het stokje officieel over mogen nemen van Paul van der Kraan. De afgelopen periode heb ik al met veel mensen binnen FC Twente kennis gemaakt. De eerste ervaringen zijn heel positief. Ik zie iedereen ontzettend zijn best doen voor de club. Ook daarbuiten merk ik dat het Twente-hart op de goede plek zit, uniek om mee te maken en mooi om daar bij te horen. Ik heb er zin in. De komende tijd ga ik veel om mij heen kijken om de club en de mensen nog beter te leren kennen. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om de club verder te brengen. De afgelopen jaren zijn er al veel goede dingen gebeurd, maar we willen we ook weer stappen maken en dat met maar één doel: het voetbalbedrijf versterken. Daar is uiteindelijk alles op gericht. Daarom is het mooi dat we vanmiddag een Twents bedrijf als Premium Sponsor kunnen presenteren.

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur