FC Twente Vrouwen

Wieke Kaptein is gekozen tot een van de beste negen talenten van de wereld. De 17-jarige middenveldster van FC Twente Vrouwen kreeg in het bijzijn van haar team de prestigieuze award uitgereikt.

image00002 v20

De Hengelose maakte vorig seizoen op 15-jarige leeftijd haar debuut bij FC Twente Vrouwen in de UEFA Women’s Champions League en groeide uit tot een vaste kracht. De jeugdinternational speelde vorig seizoen bijna alle wedstrijden voor FC Twente Vrouwen en miste dit seizoen nog geen duel.

In haar debuutseizoen werd Kaptein landskampioen met FC Twente Vrouwen en won ze de Eredivisie Cup. Dit seizoen veroverde Kaptein met FC Twente Vrouwen de Super Cup. Bij de ESPN Awards werd ze begin dit seizoen gekozen tot talent van het jaar.

image00007 v8

Over de NXGN9

De elitelijst, gepubliceerd door NXGN, bestaat uit negen spelers en negen spelers die zijn gekozen uit een lijst van vijftig mannelijke en 25 vrouwelijke voetballers van over de hele wereld. De NXGN9 Award is alleen te winnen door spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2004. De lijst wordt samengesteld door een wereldwijd netwerk van jeugdvoetbalexperts uit 37 verschillende landen.

image00008 v10

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.