Eerste selectie club

Beste supporters,

Door de 3-1 zege op Almere City FC heeft FC Twente zich rechtstreeks geplaatst voor de hoofdfase van de Europa League. Dat is een fantastisch prestatie van spelers en staf. Toch is de ploeg nog niet klaar. Bij behoud van de huidige derde plaats op de ranglijst volgt instroming in de voorronde van de Champions League. Een overwinning volgende week in Alkmaar tegen AZ is daarvoor in ieder geval voldoende. Mocht AZ zondag punten morsen tegen NEC dan is zelfs een gelijkspel genoeg. Laat ik niet te ver op de zaken vooruitlopen. We gaan het volgend weekend zien. Een paar jaar geleden werd promotie naar de Eredivisie groots gevierd en nu strijden we zelfs voor een ticket voor de Champions League. FC Twente heeft zichzelf weer op de kaart gezet. Dat is een compliment voor iedereen in en rondom de club die hier de laatste jaren een bijdrage aan heeft geleverd.

FC Twente Vrouwen
Door het gelijke spel (2-2) bij FC Utrecht heeft FC Twente Vrouwen zich afgelopen weekend nog niet beloond met de negende landstitel. In de twee resterende wedstrijden van dit seizoen gaat het gebeuren. FC Twente Vrouwen heeft aan twee punten genoeg om het succes te verzilveren. Woensdag reist het team af naar Limburg voor het treffen met Fortuna Sittard, aanvang 18.45 uur. Het duel is live te zien op ESPN. Zaterdag 11 mei wordt het seizoen afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Telstar.
In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht liep Liz Rijsbergen een zware knieblessure op. De aanvalster zal lange tijd niet in actie kunnen komen voor FC Twente Vrouwen. Ik wens Liz veel sterkte bij haar herstel.
Komend seizoen maakt Nikée van Dijk de overstap van het Belgische OH Leuven naar FC Twente Vrouwen. De aanvalster tekende deze week in De Grolsch Veste een contract voor twee seizoenen. Sophie te Brake heeft deze week haar handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij FC Twente Vrouwen. De 21-jarige middenvelder tekende bij tot 2026.

Verlengperiode seizoenkaart gestart
Afgelopen dinsdag is de verlengperiode voor seizoenkaarthouders gestart. Tot en met zondag 12 mei is het mogelijk om de kaart voor het nieuwe seizoen te verlengen. Afgelopen jaren hebben we gezien dat supporters dat al vroeg in de verlengperiode massaal deden, maar dit jaar is het aantal verlengers ongekend. Binnen twee dagen had de helft van de seizoenkaarthouders al opnieuw hun kaart afgenomen. Dat is fantastisch.
In 2025 bestaat FC Twente 60 jaar. Supporters die hun kaart verlengen ontvangen voor aanvang van het jubileumjaar een mooie FC Twente scheurkalender.

Sander Boschker-toernooi
Vorige week vrijdag vond de 20e editie plaats van het Sander Boschker-toernooi. De voetbalmiddag met bewoners van de Twentse Zorgcentra is niet meer weg te denken bij FC Twente. Ieder jaar is het weer een feest voor alle deelnemers. Dat was dit keer niet anders. Door het slechte weer was het toernooi verplaatst naar de sporthal naast het traingingscentrum, maar dat had geen enkele invloed op de prachtige middag. Met de medewerking van Stichting Goal, Scoren in de wijk en partner Cube was het weer een mooi succes.

Scoren in de wijk – Voetbal Geeft Prijs
Het is nog tot en met vrijdag 3 mei mogelijk te stemmen op het project 'FC Twente wint tegen dementie' van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Dit project is genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs, een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie. ‘FC Twente wint tegen dementie’ richt zich op mensen met Alzheimer. Tijdens bijeenkomsten van dit project staat een schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal. De schatkist toert rond in de regio Twente en bezoekt verzorgingstehuizen. Stemmen kan via www.eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs

FC Twente/Heracles Academie
Luc Stolker gaat komend seizoen de FC Twente/Heracles Academie versterken. Stolker gaat aan de slag als Connection Coach. Hij is in deze rol verantwoordelijk voor het individueel begeleiden van Academie-spelers die dichtbij de stap naar de eerste elftallen zitten. De geboren Enschedeër was tussen 2012 en 2020 ook werkzaam binnen de Twentse jeugdopleiding. Afgelopen seizoenen was Stolker actief voor de jeugdopleiding van Ajax.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.