Supporters Young Reds

Nadat het de eSporters van FC Twente vorig jaar net niet waren gelukt om de KPN eDivisie Finals te bereiken, kijkt Brent Weerink met nieuwe teamgenoot Milan Looper uit naar een nieuw seizoen. Vandaag begint het nieuwe eDivisie seizoen. Elke dinsdag vanaf 13.00 uur op Twitch en het YouTube kanaal van de eDivisie. En vanaf 18.00 uur ook op ESPN 3.

Clipboard01 v7
Nieuw seizoen eDivisie van start

De eSporters van FC Twente staan de komende maanden tegenover de 17 andere Eredivisie clubs, dinsdag wacht de eerste wedstrijd tegen de eSporters van Ajax. “Natuurlijk hebben we veel samen geoefend, maar we hebben vooral proberen anticiperen wie tegen wie zal spelen en welke formaties we zullen gebruiken’’, vertelt Milan Looper. Hij heeft zich voor dit seizoen als nieuwe eSporter bij het team gevoegd. “Niet iedereen heeft de kans om in de eDivisie te spelen, dus dat is ontzettend gaaf. Ik heb ook vertrouwen om ver te komen, dus we hopen op minimaal de finals.’’

Brent Weerink kan zich al een tijdje eSporter van FC Twente noemen, hij begint aan zijn derde seizoen. “Vorig jaar hebben we het op twee belangrijke momenten weggegeven, maar ik zie genoeg mogelijkheden om het beter te doen dan vorig jaar.’’ Toch blijft de spanning er wel in. “Er staan toch wel wat camera’s op je gericht tijdens de wedstrijden, dus als ik straks de bus in stap voel je altijd wel gezonde spanning’’, weet Weerink.