Eerste selectie

Naci Ünüvar draagt komend seizoen het shirt van FC Twente. De 20-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Ajax en werd vrijdagmiddag in De Grolsch Veste gepresenteerd.  

DVS02595
Naci Ünüvar

“FC Twente is een heel mooie club, ik kijk er naar uit om maandag aan de voorbereiding te beginnen”, vertelt Naci Ünüvar. “FC Twente heeft goede supporters, speelt thuis altijd in een mooi vol stadion en de manier van spelen spreekt mij aan. Vorig jaar was ik ook in gesprek met FC Twente, maar toen is het er niet van gekomen. We hebben altijd wel contact gehouden. Toen FC Twente dit seizoen weer in beeld kwam heb ik zonder twijfel ‘ja’ gezegd. Komend seizoen wil ik me in de Eredivisie laten zien.”

Jan Streuer: “Naci Ünüvar is een zeer talentvolle speler die aanvallend op meerdere posities kan spelen. Hij is net twintig jaar en voor zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in het betaald voetbal. Nu is het moment dat hij de kans krijgt om zich in de Eredivisie te laten zien. Naci is heel technisch, creatief en heeft een goede trap. We zijn blij dat hij komend seizoen voor FC Twente heeft gekozen.” 

Over Naci Ünüvar
Naci Ünüvar (Zaandam, 13 juni 2003) begon op jonge leeftijd met voetballen bij OFC in Zaandam en maakte op 8-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Ünüvar doorliep alle nationale jeugdteams van Oranje en werd in 2019 met Oranje onder 17 Europees kampioen.
Eind 2019 debuteerde Ünüvar voor Jong Ajax. Ünüvar speelde afgelopen seizoenen 74 duels in de Eerste Divisie en scoorde daarin 24 keer. Afgelopen seizoen kwam Ünüvar op huurbasis uit voor het Turkse Trabzonspor. Ünüvar, die ook de Turkse nationaliteit heeft, debuteerde dit voorjaar voor Jong Turkije.  

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.