Eerste selectie

Mees Hilgers heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De 22-jarige verdediger verlengde zijn contract tot medio 2026.

DSC09078

Mees Hilgers tekende vanmiddag tijdens de trainingsweek in De Wilmersberg in De Lutte zijn nieuwe verbintenis. “Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb getekend”, vertelt Mees Hilgers. “Ik speel al twaalf jaar voor FC Twente en dit contract is voor mij een beloning voor al die jaren.”

In de zomer van 2020 kwam Hilgers bij de eerste selectie van FC Twente en debuteerde in december 2020 in de uitwedstrijd tegen Ajax (1-2) in de Eredivisie. Tot dusver speelde Hilgers 55 competitieduels voor FC Twente. “Twee jaar geleden ben ik in de basis gekomen en ik ben er trots op hoe het is gegaan. Ik ben blij met de kans die ik toen kreeg. Spelers kwamen in die tijd terug van blessures, maar van trainer Ron Jans kreeg ik het vertrouwen. Dat heeft geleid tot waar ik nu sta en daar ben ik hem dankbaar voor. Komend seizoen wil ik mijn ontwikkeling bevestigen.”

“Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was bij FC Twente, dat we nog meer kunnen bereiken met het team”, vervolgt Hilgers. “FC Twente en de regio voelen vertrouwd voor mij. Ik ken iedereen bij de club en deze omgeving is mijn buurt geworden.”

 

DSC08994

Bepalende kracht
“Afgelopen twee seizoenen was Mees Hilgers een van de bepalende krachten in onze verdediging”, geeft Arnold Bruggink aan. “Voor ons was het heel belangrijk dat we Mees langer voor ons club zouden behouden. Mees is een speler die de jeugdopleiding heeft doorlopen en zich geweldig heeft ontwikkeld bij de eerste selectie. Wij hebben er vertrouwen in dat Mees verder door kan groeien en een nog prominente rol kan spelen binnen de ploeg.”

Carrière Mees Hilgers
Mees Hilgers (13 mei 2001, Amersfoort), speelt sinds de zomer van 2011 voor FC Twente. Als tienjarige jeugdspeler maakte Hilgers de overstap van Sparta Nijkerk naar de jeugdopleiding van FC Twente. Eerder kwam hij uit voor amateurclub ASC Nieuwland.

DSC09102
Mees thumb
Mees Hilgers

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.