Eerste selectie

Manfred Ugalde vertrekt per direct naar Spartak Moskou. De 21-jarige Costa Ricaanse spits tekent een contract voor 4,5 jaar. 

Technisch directeur Arnold Bruggink is niet blij met het vertrek van de spits, maar is ook realistisch: "Het is heel gecompliceerd. We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil. Op het moment dat een club een speler een salaris biedt dat een veelvoud is van wat hij bij ons verdient, ben je als club kansloos. Natuurlijk hadden we hem aan zijn contract kunnen houden, maar wat doet dat met een speler. We willen dat een speler heel graag voor FC Twente wil spelen. Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan. Daarnaast is het zo, en daar wil ik eerlijk over zijn, dat het transferbedrag voor FC Twente-begrippen een heel hoog bedrag is."

Arnold Bruggink is niet bang dat het vertrek van Ugalde sportieve consequenties heeft: "Zeker weten doe je het nooit, maar met Ricky van Wolfswinkel hebben we een uitstekende spits tot onze beschikking. Niet voor niets heeft hij in de beperkte speelminuten die hij heeft gemaakt toch al zeven keer gescoord. Bovendien hopen we deze week nog een extra aanvaller aan te trekken. We blijven vol gaan voor de bovenste plaatsen en willen hoger eindigen dan vorig seizoen."

De club krijgt vragen over zakendoen met Rusland, hoe kijkt FC Twente daarnaar? Arnold Bruggink: "Het liefst hadden we helemaal geen speler getransfereerd. Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde absoluut zelf weg en dan moet je naar een oplossing zoeken. Daarnaast is het zo dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn."

Over Manfred Ugalde
Manfred Ugalde speelde in Costa Rica voor Saprissa en maakte in 2020 de overstap naar het Belgische Lommel SK. Een jaar later kwam Ugalde op huurbasis naar FC Twente en afgelopen zomer tekende Ugalde een contract in Enschede. Manfred Ugalde speelde afgelopen seizoenen 80 officiële wedstrijden waarin hij 21 keer scoorde. 

 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.