Eerste selectie Academie

Lucas Vennegoor of Hesselink heeft donderdagmiddag een contract getekend bij FC Twente. Op de dag dat de spits zijn achttiende verjaardag vierde zette hij zijn handtekening onder een verbintenis die loopt tot medio 2027.

DVS08020

Lucas Vennegoor of Hesselink begon met voetballen in de jeugd van Quick ‘20 en maakte in 2016 de overstap naar de jongste lichting van de FC Twente/Heracles Academie. “Dat ik vandaag mijn contract mag tekenen is fantastisch, ik ben er super trots op”, vertelt de Oldenzaler. “Op de dag dat ik tien jaar werd kreeg ik bericht dat ik was geselecteerd voor de jeugdopleiding van FC Twente, acht jaar later is het weer een speciale dag.”

“Vanaf mijn eerste seizoen heb ik een leuk tijd gehad in de Academie met goede trainers”, vervolgt hij. “Ik heb jarenlang bij Mats Rots in het team gezeten en hopelijk zitten we straks samen bij het eerste. De laatste jaren werd het voetbal in de jeugdopleiding steeds serieuzer en merkte ik dat ik een stap hoger kon maken. Dat heeft mij alleen maar nog meer gemotiveerd om er nog harder voor te werken. Dit seizoen heb ik bizar veel geleerd. Tijdens de winterstop mocht ik met de eerste selectie mee op trainingskamp en ook in enkele oefenduels heb ik minuten mogen maken. Dan mag je eraan proeven en dat zijn ervaringen en momenten die je allemaal meeneemt voor later”, vertelt Lucas Vennegoor of Hesselink, die dit jaar zijn wedstrijden speelt in Onder 18 en in achttien wedstrijden zeventien keer trefzeker was.

DVS08058

“Ik hoop mij de komende tijd te kunnen laten zien en wanneer de tijd daar rijp voor is de stap naar de eerste selectie te maken. En dan hoop je in De Grolsch Veste te spelen en te scoren, dat zou een droom zijn.” Daarmee zou hij bij FC Twente in de voetsporen van zijn vader treden. Jan Vennegoor of Hesselink maakte tussen 1996 en 2001 furore als spits van FC Twente. “Natuurlijk wordt altijd die vergelijking gemaakt en dat vind ik alleen maar mooi”, zegt hij. “Ik praat veel met mijn vader over voetbal. Hij daagt mij ook weleens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk.”

“Lucas is een van de talenten uit de Academie waarvan wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien als speler van FC Twente”, vertelt Arnold Bruggink. “Lucas speelt vanaf zijn tiende jaar in de jeugdopleiding. Het is mooi dat opnieuw een regionaal talent uit de Academie een contract tekent bij FC Twente en de kans krijgt de volgende stap te zetten. Lucas is een echte spits, die goed kan afwerken en sterk is in de lucht. Voor mij persoonlijk is het ook bijzonder om Lucas deze stap te zien maken. Ik ken hem al als klein ventje en hij heeft dit zelf afgedwongen.”

DVS08102

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.