Eerste selectie

Zondagmiddag staat in de Johan Cruijff Arena de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Trainer Joseph Oosting blikt vooruit op het treffen in Amsterdam.

Afgelopen weekend boekte Joseph Oosting met zijn ploeg thuis een belangrijke zege op Fortuna Sittard (2-0). “Een wedstrijd waarin we tegen een taaie tegenstander niet groots speelden, maar wel verdiend wonnen”, kijkt Oosting terug. “Dan telt vooral het resultaat.”

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft FC Twente een goede uitgangspositie voor de derde plaats. “Met de wedstrijden die nog komen gaan willen we de lijn nu ook doortrekken, we hebben ambitie”, vervolgt Oosting. “Vanzelfsprekend is dat niet, we moeten scherp en alert zijn, maar ook realistisch. Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog aantal punten te verdienen. We zijn met de ploeg bezig in het hier en nu, met de dingen waar we direct invloed op hebben en dat is nu zondag Ajax-uit.”

“We kunnen zondag laten zien hoe goed we het hele jaar al zijn. Gezien onze ambitie zou het raar zijn als we voor een punt naar Amsterdam gaan. We gaan voor het maximaal haalbare. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ajax heeft goede spelers en is onvoorspelbaar. Ik wil vooral naar onze ploeg kijken, naar onze manier van voetballen. Zondag willen we graag terugzien hoe we het hele jaar voetballen."

Selectie FC Twente
Myron Boadu ontbreekt zondag tegen Ajax. Achter de namen van Mees Hilgers, Michel Vlap en Gijs Smal staat nog een vraagteken. “We trainen morgen nog. Daarna kijken we hoe fit de mannen zijn en wie kan starten of eindigen”, aldus Oosting.

Ajax – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2. 

DSC01344 v2
DSC01348 v2
DSC01351 v3
DSC01354 v3
DSC01359 v2
DSC01360 v2
DSC01362 v2
DSC01366 v2
DSC01462 v3

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.