Eerste selectie

In aanloop naar de Europese ontmoeting met Fenerbahçe blikten trainer Joseph Oosting en Youri Regeer woensdagmiddag vooruit op de wedstrijd.

WhatsApp Image 2024 10 02 at 13.52.27

Na de ochtendtraining schoven trainer Joseph Oosting en Youri Regeer in De Grolsch Veste aan voor de gebruikelijke persconferentie een dag voor de Europese wedstrijd. FC Twente – Fenerbahçe is niet alleen een prachtig affiche, het is ook een weerzien tussen twee ploegen die elkaar vorig jaar troffen op Europees niveau. Na de ruime nederlaag in Istanbul (5-1), verloor FC Twente ook in Enschede (0-1). “Ik denk dat we dichterbij Fenerbahçe zijn gekomen”, vertelt Joseph Oosting. “We zijn niet voor niets derde geworden in de competitie en hebben ons goed ontwikkeld. We willen dit seizoen meestrijden op drie fronten en ons dus ook in Europa laten zien. We hebben stappen gemaakt, hebben veelzijdigheid in de ploeg en we hebben wapens. We spelen thuis en dat is altijd prettig. Met de steun van onze supporters maken we kans tegen elke tegenstander, hoe goed ze ook zijn.”

“De lijn van vorig week willen we doortrekken”, vervolgt Oosting. “We denken weer dezelfde soort wedstrijd te kunnen spelen. Fenerbahçe is een fysiek sterke ploeg en heeft met Jose Mourinho een toptrainer die weet wat er gevraagd wordt Defensief worden het man-tot-man-gevechten en voorin hebben zij creativiteit, snelheid en zijn ze doelgericht. Daar moeten we verdacht op zijn. Het wordt morgen een mooie uitdaging voor ons. Morgen hebben we dezelfde instelling nodig als tegen Manchester, maar ook de instelling van de wedstrijd tegen NAC. Afgelopen zondag hebben we als ploeg ook karakter getoond.”

DSC01916 v3

Youri Regeer
“Als ik het veld op stap morgen heb ik niet zo specifiek extra revanchegevoelens ten opzichte van vorig seizoen”, vertelt Youri Regeer. “We weten wat er is gebeurd en we willen ons als team laten zien. We zijn nu een jaar verder. We hebben ons als team ontwikkeld en ik mijzelf. In de groep hebben we nieuwe jongens erbij gekregen en dingen verbeterd. Morgen willen we laten zien waar we toe in staat zijn. We hebben ons vorige week in Manchester laten zien. Morgen moeten we dezelfde intensiteit op de mat leggen en dan gaan voetballen. Dan zien we wat er gaat gebeuren.”

Selectie FC Twente
Joseph Oosting kan Daan Rots weer verwelkomen in zijn selectie. Rots ontbrak afgelopen weekend. “Zoals het er nu voorstaat ontbreken alleen de langgeblesseerden  Michal Sadilek en Younes Taha”, vertelt Oosting, die liet weten dat de kans groot is dat morgen dezelfde elf spelers beginnen als vorige week in Manchester.

FC Twente – Fenerbahçe, aanvang 21.00 uur, is live te zien op ZiggoSport.

DSC01906
Persconferentie

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.