Eerste selectie

FC Twente heeft het contract van Lars Unnerstall (33) opengebroken en verlengd tot de zomer van 2027. De Duitse doelman tekende in De Grolsch Veste zijn nieuwe verbintenis.

DVS07241 v2
DVS07421

Super trots
“Ik heb het 100 procent naar mijn zin bij FC Twente”, vertelt Lars Unnerstall. Ben er super trots op wat we in de afgelopen twee seizoenen hebben bereikt met het team en dat ik nog een paar jaar voor deze mooie club mag spelen. Ik geloof erin dat we ons nog verder kunnen verbeteren en ik wil daar graag bij helpen.”

Geweldige indruk
“Lars is een topkeeper en een grote persoonlijkheid. We zijn blij en trots dat we Lars langer en voor meerdere jaren aan de club hebben kunnen binden”, vertelt Arnold Bruggink. “Lars is twee jaar geleden naar FC Twente gekomen en heeft vanaf het begin een geweldige indruk gemaakt als speler en persoon. Lars past heel goed bij onze club. Het nieuwe contract heeft hij helemaal zelf afgedwongen.”

Carrière Lars Unnerstall
Lars Unnerstall, geboren in Ibbenbüren, kwam als jeugdspeler uit voor SV Uffeln, Grün-Weiß Steinbeck en Preußen Münster. Op 18-jarige leeftijd stapte de doelman over naar FC Schalke 04. In 2011 debuteerde Unnerstall voor de club uit Gelsenkirchen op het hoogste niveau, hij zou uiteindelijk 47 wedstrijden spelen voor FC Schalke 04. In 2014 maakte Unnerstall op huurbasis de overstap naar FC Aarau. Vervolgens kwam hij drie seizoenen uit voor Fortuna Düsseldorf. Na een jaar VVV-Venlo contracteerde PSV de doelman, maar werd hij in het seizoen 2018-2019 verhuurd aan de Limburgse club. In 2019 maakte Unnerstall overstap naar PSV, sinds de zomer vanaf 2021 speelt Unnerstall voor FC Twente. Hij speelde tot dusver 75 officiële wedstrijden voor de club.

DVS07415

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.