FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen won vrijdagavond de bekerwedstrijd bij AZ (0-4). Tijdens de bekeravond maakte Kayleigh van Dooren na vijftien maanden haar rentree na een zware blessure. "Nu sta ik hier eindelijk weer."

64538106 ORANGE PICTURES
64538109 ORANGE PICTURES
64538121 ORANGE PICTURES

“Ik ben super blij”, vertelt Kayleigh van Dooren. “Ik heb hier heel lang naar uitgekeken en ik ben blij dat het eindelijk zover is. Uiteindelijk was het een lang proces en heb ik veel tegenslagen gehad waardoor het herstel langer duurde dan ik had gehoopt. Dat moet je dan een beetje loslaten en het beste eruit halen elke dag. Dat heb ik gedaan en nu sta ik hier uiteindelijk weer. Ik heb er elke dag heel hard voor gewerkt en ben enorm blij. Ik heb genoten.”

"Blij dat ze weer terug is"
Trainer Joran Pot zag haar middenveldster meteen een assist leveren. “Je ziet dat er bij Kayleigh gelijk een bepaalde rust in het spel is”, vertelt Pot. “Ze moet uiteraard nog wennen aan het ritme, maar de voetbal-intelligentie is er zeker. Dat zie je meteen aan haar assist, een balletje op maat. Dat zijn dingen die ze toe kan voegen aan het team. Ik ben blij dat ze weer terug is.”

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met duidelijke cijfers (0-4). “Het was niet onze beste wedstrijd, maar we creëren wel een aantal grote kansen en die maken we af”, zegt Joran Pot. “En die eerste goal van Renate was op kwaliteit, die schoot ze fantastisch binnen. Een duidelijke overwinning en we zijn een ronde verder, dat is waar het om gaat.”

64538027 ORANGE PICTURES

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.