FC Twente Vrouwen UWCL

FC Twente Vrouwen staat aan de vooravond van de poulefase van de UEFA Women’s Champions League. Dinsdagavond treft de ploeg van Joran Pot het Schotse Celtic. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt op New Douglas Park. De trainer blikt vooruit.

Naast Celtic maken Chelsea en Real Madrid de poule af. “Ik heb er zin in”, begint Joran Pot. “En we zijn natuurlijk ook benieuwd hoe we op dit podium acteren. Dit is voor ons de eerste keer dat we uitkomen in de groepsfase, dat is sowieso al speciaal. We willen onszelf laten zien in Europa en in deze poule. Dat begint morgen tegen Celtic.”

Celtic

FC Twente Vrouwen treft dinsdagavond de kampioen van Schotland. “We treffen een ploeg die wil voetballen, maar ze kunnen ook een andere speelstijl hanteren”, legt Joran Pot uit. “Ze kunnen directer gaan spelen, met wilskracht, duelkracht en power. Wat ook opvalt is dat ze een goede aanvallende maar ook verdedigende structuur hebben. Daar gaan we onze handen vol aan hebben morgen.”

Bravoure

Na het gelijkspel tegen PSV (0-0) kon dan nu de blik volledig op het duel met Celtic. “Als je kijkt naar zaterdag, dan moeten we morgenavond laten zien wat we in de tweede helft deden tegen PSV. Spelen met bravoure. Het is uniek dat we hier als team staan en zo’n mooi affiche mogen hebben. Daar hebben we hard voor gewerkt en daarom kijken we er ontzettend naar uit.”

Celtic - FC Twente Vrouwen is dinsdagavond live te zien via NOS.nl, op het YouTube-kanaal van DAZN Women's Football en in de app van DAZN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.