FC Twente Vrouwen twevrajavr

Zaterdagmiddag staat het eerste officiële duel voor FC Twente Vrouwen op het programma. De ploeg van Joran Pot trapt het seizoen af met een duel tegen Ajax in de strijd om de Supercup. De trainer blikt vooruit naar het treffen.

“We zijn klaar voor het nieuwe seizoen”, zegt Joran Pot. “We hebben vanaf begin augustus hard gewerkt om klaar te zijn voor deze wedstrijden en de wedstrijden die nog komen. We hebben tegen onder andere Anderlecht laten zien dat we goed voetbal op de mat kunnen leggen en dat we stabiel kunnen spelen.”

Supercup

In de vorige twee edities van de Supercup werd er twee keer gewonnen door FC Twente. “Het gaat erom dat we spelen om een prijs en die willen we winnen”, gaat Joran Pot verder. “We willen laten zien wie we zijn. Het is natuurlijk goed voor de club om een prijs te pakken, maar ook voor het moraal van de meiden en een positief gevoel richting de komende weken is belangrijk. Als je voor een prijs speelt, moet je er altijd voor gaan. Het is voor ons ook een mooi momentopname tegen een goeie tegenstander. Wij en ook zij hebben een nieuwe selectie. We gaan zien hoe we voor de dag komen zaterdag.”

Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.