FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op Feyenoord. Trainer Joran Pot en doelpuntenmaker Ella Peddemors zagen een overtuigend FC Twente.

Joran Pot was tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Als je met een overwinning de winterstop uit komt, ben je gewoon tevreden", vertelt Pot. "Ik denk dat we het eerste kwartier dat we niet helemaal dominant en wat slordig waren. Dat geldt ook voor de laatste fase van de wedstrijd. Het is altijd even afwachten hoe je uit de winterstop komt en je zag wel wat onwennigheden, maar ik heb gezien dat we het grootste gedeelte van de wedstrijd dicteerden."

Te Brake verving de geblesseerde Auée achterin. Joran Pot was blij met haar optreden. "Ik denk dat Sophie gedurende de wedstrijd steeds sterker werd. De eerste helft was wat wisselend, maar de tweede helft werd ze steeds stabieler en ging ze steeds hoger doordekken. Aan de bal was het vertrouwder en werd het steeds beter. Uiteindelijk houden we de nul en daar heeft zij ook aan bijgedragen."

Lees de reactie van Ella Peddemors onder de afbeelding.

63982248 FC Twente v2

Fraaie openingstreffer

Ella Peddemors scoorde halverwege de eerste helft de openingstreffer op een fraaie wijze. De middenveldster is blij met haar goal. "Ik kreeg de bal voor de voeten en ik dacht ik ga gelijk schieten", zegt Peddemors. "De bal draaide een beetje af naar buiten maar ik raakte de bal lekker, dus hij vloog er mooi in. De eerste vijftien, twintig minuten begonnen we toch niet zo lekker als dat we wouden. Maar na die goal pakten we het wat beter op en waren we overtuigend."

Peddemors keerde dit seizoen terug van een zware knieblessure en is nu vaste waarde in de ploeg van Joran Pot. "Ik ben nu een paar maanden weer terug, ik ben blij om weer lekker op het veld te staan en te kunnen spelen."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.