FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen speelt zondagmiddag het thuisduel tegen Excelsior. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Schreurserve. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

In één week tijd speelt FC Twente Vrouwen drie wedstrijden. Na de uitduels tegen Feyenoord en sc Heerenveen staat nu het thuisduel tegen Excelsior op het programma. "Dit zijn de leuke weken", begint Joran Pot. "We kunnen lekker veel wedstrijden spelen, daar zijn we voetballers voor geworden. Het eist natuurlijk wel een tol, vooral omdat we nu net uit de winterstop komen. Daardoor waren de voorwaarden tegen Heerenveen niet makkelijk, in combinatie met de wind. Wel hebben we de wedstrijd gecontroleerd en zeker in de beginfase hebben we veel kansen gecreëerd. In de tweede helft creëerden we zelf ook minder, maar dat wil niet zeggen dat we niet controleerden. We waren wat onrustig en hadden wat langer door moeten voetballen."

Excelsior staat op de negende plek in de Vrouwen Eredivisie. In het uitduel won FC Twente in het Van Donge & De Roo stadion met 0-2. "Excelsior kan altijd verrassend uit de hoek komen met hun manier van spelen, maar ook met de namen die ze opstellen. Verder zijn ze altijd gevaarlijk bij standaardsituaties. Daar moeten we voor waken."

FC Twente Vrouwen heeft na dertien wedstrijden nog geen puntverlies geleden. "We zijn tot nu toe ongeslagen, dat is iets waar we trots op moeten zijn. We zijn goed bezig, en zondag mogen we weer gaan strijden om de punten tegen Excelsior."

Selectie

Auée, Van Dooren, Ravensbergen, Stolze, Doege, Diekman en Dhont zijn geblesseerd en zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Zondag om 12.15 uur wordt er afgetrapt in Enschede. Het duel is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.