FC Twente Vrouwen UWCL

FC Twente Vrouwen won woensdagavond met ruime cijfers van Cardiff City. Hierdoor is de ploeg van trainer Joran Pot geplaatst voor de finale van Round 1 van de UEFA Women’s Champions League. Zaterdag om 18.00 uur is Valur uit IJsland de tegenstander.

Joran Pot zag zijn team veel scoren tegen de kampioen van Wales.  “Ik ben tevreden, het is een mooie uitslag”, vertelt Joran Pot. “We kunnen kritisch kijken naar dat we meer doelpunten maken, maar ik ben blij met de 7-0 en ook dat we de nul houden. Sterker nog, we hebben geen kans weggegeven. We spelen nu drie wedstrijden in een week en dat is een fijne manier om lekker in het ritme te komen. We zijn afgelopen zaterdag goed begonnen en dat nemen we mee deze week in. Maar we zijn ook hard aan de slag geweest om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.”

Valur

Zaterdag wacht Valur, de kampioen van IJsland. Valur won woensdagmiddag met 10-0 van ZFK Ljuboten uit Noord-Macedonië. “Ten opzichte van het duel tegen Cardiff verwacht ik wel een heel andere wedstrijd”, gaat Joran Pot verder. “We zullen nog meer moeten vragen van onszelf zaterdag. Ik heb Valur een paar keer bekeken, vooral de laatste competitiewedstrijden. En ook het duel tegen Ljuboten, dus ik heb ondertussen een redelijk beeld. Het is een dynamisch elftal met een paar spelverdelers op het middenveld die de bal graag verplaatsen, zodat ze met snelle voorzetten en mensen in het strafschopgebied gevaarlijk kunnen worden. Daar hebben ze power en zijn ze doelgericht. Daar moeten we voor waken. We hebben een droom, en dat is de groepsfase van de Champions League halen. We kunnen er zaterdag verder voor strijden, daar is ons vizier op gericht.”

 

Zaterdag om 18.00 uur wordt er afgetrapt tegen Valur. Tickets zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.