Meetings & Events

Jarni Voogsgeerd (21) is kok bij FC Twente. Jarni, geboren en opgegroeid in Usselo, rondde de opleiding Zelfstandig Werkend Kok af op het ROC in Almelo. Via deze opleiding raakte hij voor het eerst in contact met FC Twente. “Nieuwe dingen verzinnen, dat vind ik het leukst”.

“Het eerste contact met FC Twente was met Danny Lubbers, die ook kok is hier, en hij vroeg of ik een keer een dag mee wou lopen”, begint Jarni Voogsgeerd. De jonge kok was geen voetbalkijker, totdat hij bij FC Twente kwam werken. “Dan raak je erin geïnteresseerd. Ik ben aangenomen als leerling-kok, toen ik in opleiding was bij het ROC in Almelo. Daarna ben ik door gaan studeren met de opleiding Leidinggevende Keuken. FC Twente heeft destijds erkenning aangevraagd zodat ik hier die opleiding kon afronden. Danny was toen mijn leermeester, daar heb ik veel van opgestoken. Ik liep hier vooral mee, maar had ook al wel wat verantwoordelijkheden. Ik ben begonnen bij het Pop-up restaurant, dat nu Club SIXTYFIVE is, maar ik heb ook op andere plekken gewerkt. Bij FC Twente draait het natuurlijk om de wedstrijddagen, maar doordeweeks organiseren we allerlei evenementen met diverse vormen van catering. Dat maakt het werk hier zo leuk, je weet nooit precies wat je te wachten staat. FC Twente is daardoor ook een geweldig leerbedrijf.”

Dik Wessels Loge

Jarni is verantwoordelijk voor de Dik Wessels Loge, de meest exclusieve skybox van De Grolsch Veste. “Ik houd me bezig met de samenstelling en uitwerking van het menu”, vertelt Jarni Voogsgeerd. “Dit kan een buffet zijn, een uitgeserveerd diner of een andere culinaire invulling. De uitdaging is om steeds iets nieuws te bedenken en niet in herhaling te vallen. Ik vind het geweldig om gasten te verrassen en blij te maken. Vanaf het begin heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen, wat in het begin spannend was, maar ik waardeer het vertrouwen enorm. Het blijft elke keer weer een uitdaging om alles perfect te organiseren. Ik ben hier in positieve zin in het diepe gegooid en heb daar veel van geleerd.”

Uitdagingen

“De schaal en complexiteit van het werk zijn de grootste uitdagingen. Bij FC Twente doen we alles, de ene keer frituur je snacks voor een kinderfeestje, de andere keer bereid je ganzenlever voor een exclusief diner. Voor elke wedstrijd stellen we een compleet nieuw menu samen, waarbij we rekening houden met het seizoen en het tijdstip van de wedstrijd. We starten met koude gerechten, gevolgd door warme gerechten, in de vorm van een amusewall, shared dining, buffet of uitgeserveerde gangen. In de rust wordt vaak het dessert gepresenteerd. Daarnaast verzorgen we ook grote evenementen, zoals diners voor 500 personen. Het is telkens weer een uitdaging om alles soepel en gestructureerd te laten verlopen, maar dat maakt het werk juist zo interessant en dynamisch.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.